UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
06.08.2021 15:05 Starost: 3 yrs

Kategorija: Tokyo 2020

OLIMPIJSKE IGRE, Srbija u finalu Olimpijskih igara

Foto: Orangepictures.nl

Srbija - Španija 10:9 (2:0, 2:5, 1:2, 5:2)

Bazen Tacuni. Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Zvart (Holandija).
SRBIJA: Mandić 3, Dedović, Ranđelović, Lazić, Pijetlović, Rašović 2, Aleksić, Jakšić 1, Filipović 2, Prlainović 1, S. Mitrović 1, B.Mitrović (10 odbrana)
ŠPANIJA: Lopez Pinedo (8 odbrana), Munariz 2, Granados 1, Sanahuja, De Toro, Larumbe, Fernandez , Famera, Taul 2, Perone 1, Malarač 2, Bustos 1.

Srbija je u nezavoravnoj utakmici, onoj koja će biti u istoriji ove reprezentacije, pobedila Španiju 10:9 i plasirtala se u finale Igara. Finalni susret sa Grcima igra se u nedelju. Grčka je pobedila Mađarsku 9:6.

Veliko srce je imala srpska ekipa, nije odustajala ni kada je gubila sa tri gola razlike, kada su sudijske odluke bile uperene protiv nje i kada je ostala bez petorice igrača zbog tri lične greške.

Odlična prva četvrtina donela je prsdnost 2:0. U nastavku je bilo slabije, posebno u odbrani, Španija je povela 5:3, pa 7:4 u trećem delu. Ali jako bitne golove su postigli Jakšić dve sekunde pre kraja druge za 4:5 i Rašović u istom momentu pri kraju treće za 5:7.

U poslednjem delu je Srbija smanjila na 7;6 preko Jakšića a onda je Aleksandresku na var snimku jedini video da je Mitrović savladan. Bilo je 8:6 4,25 do kraja za Španiju.

I onda je počela da igra Srbija. Mandić pa Stefan Mitrović za 8:8. Dva minuta pre kraja je Taul doneo Španiji još jedno vođstvo 9:8. Fenomenalni Mandić je 78 sekundi pre kraja ponovo izjednačio. Blokiranje zatim udarac Granadosa a 26 sekundi do sirene Filipović je iz daljine ugasio Špance. Imali su tajm aut, krenuli u napad, napravili kontra faul i pobeda je bIla srpska.

Uskoro opšrinije