UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
03.08.2021 11:03 Starost: 3 yrs

Kategorija: Tokyo 2020

OLIMPIJSKE IGRE, sutra sa Italijom u četvrtfinalu u 11.20

foto:orangepictures.nl

Sredan je prvi finalni dan na turniru. Četiri utakmice četvrtfinala biće prava poslastica. Srbija u 11.20 igra protiv Italije drugoplasiranog tima iz „A“ grupe.

Rival je na prošlim Igrama osvojio treće mesto, aketuelni je svetski prvak iz Gvandžua 2019, tim koji kvalitetom i borbenošću, stručno vođen od Alesandra Kampanje predstavlja rivala koji traži maksimum zalaganja o oprez u svakom momentu.

- Oni su svetski prvaci, to dovoljno govori kakav su tim.Dobro se poznajemo, stari naš rival.U Tokio su došli sa najvećim ambicijama,sigurno da će pokušati da odigraju najbolju utakmicu protiv nas. Verujem da ćemo posle dobre utakmice sa Crnom Gorom nastaviti tako i sada jer su ovo mečevi u kojima nemate pravo na kiks – rekao je Stefan Mitrović.

Malo ko poznaje italijanske igrače kao kapiten Filip Filipović. Godinama igrač Pro Reka, sa većim brojem protivničkih igrača je delio dobro i zlo sa kapicom trofejnog tima iz Đenove.

- Kada je u pitanju četvrtfinalni dan potpuno je nebitno ko je sa druge strane. Bitni smo mi, treba samo da se podsetimo koliko smo trenirali i spremali se baš za ovaj meč.Šta da kažem o Italiji da se ne zna. Traži fizičku i ponavljam uvek, psihološku pripremu. Duel sa njima je uvek pun izazova svake vrste. Naše je da pokažemo dobre stvari iz grupne faze, damo maksimum.

Na prošlim Igrama u polufinala Srbija je pobedila Italiju 10:8 mada je vodila 6:1.

- To se ne računa. Okrećemo se potpuno sebi,da protiv njih odigramo odbranu kao protov Crne Gore, da budemo agresivni, spremni na sve.Igrali smo ovakve utakmice toliko puta,nadam se da ako budemo pravi da možemo dalje – kaže, na turniru izuzetni Duško Pijetlović.