UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
01.07.2022 16:57 Starost: 2 yrs

Kategorija: Budapest 2022

SP BUDIMPEŠTA Srbija igra za peto mesto

Foto VSS Slobodan Sandić

Crna Gora – Srbija 7:10 (2:2, 2:3, 2:3,1:2)

Bazen „Alfred Hajoš“. Sudije: Stavridis (Grčka) i Gomez (Španija). Igrač više: Crna Gora 9 (6), Srbija 13 (4). Peterci: Crna Gora 1 (1), Srbija 1 (1).
CRNA GORA:Lazović, Mršić 1, Vučurović , Averka , Čučković, Popadić 2, Radović, Đurđić 3, Perković 1, Baničević, Matković, Petković, Tešanović (11 odbrana, 52 %). Selektor: Gojković.
SRBIJA: Dobožanov (5 odbrana 63 %), Mandić, Subotić, Ranđelović, Lazić 1, Vico 1, S.Rašović 3, Lukić, Jakšić 3, Radulović 1, Drašović 1, V.Rašović, B.Mitrović (3 odbrane, 43 %). Selektor: Savić.

Boljom igrom tokom čitavog susreta Srbija je pobedila Crnu Goru i stekla pravo da u nedelju u 17 časova igra sa boljim iz duela Mađarska - SAD. Nije bilo lako našim igračima da se vrate u normalu posle bolnog poraza u četvrtfinalu od Hrvatske.

I pored ravnopravne igre u prve dve četvrtine bilo je vidljivo da naš tim predvođen odličnim Jakšićem (MVP) i Rašovićem ima kvaliitet za pobedu. Ponovo nije bio dobar igrač više, ali je odbrana bila ta koja je rešila susret jer su Crnogorci sve golove postigli sa igračem više i iz peterca.

Jedan od ključnih momenata bio je pogodak Drašovića sa igračem više za 5:4 u samom finišu prvog poluvremena. Zapaženi Vico je povisio na 6:4 i do kraja je rival samo uspeo dva puta da se probliži na gol minusa. Razigrao se Strahinja Rašović a tačku je stavio iz peterca Radulović.

Selektor Dejan Savić je rekao:
- Definitivno igra nije bila na zadovoljavajućem nivou, sigurno da su ovakve utakmice teške. Pobedi uvek  ekipa koja se brže oporavi  od šoka u četvrtfinalu. Posle prve dve četvrtine smo malo stisli odbranu,odvojili smo se i to je bilo to.Svako mesto je bitno, nije isto biti pet ili sedmi .

Golman Lazar Dobožanov:
- Teška utakmica kao što smo i očekivali. Na kraju smo uspeli  boljom igrom u odbrani  da se odvojimo rezultatski. Pokazali smo karakter posle poraza u četvrfinalu.

Strahinja Rašović:
- Drago mi je zbog nas samih. Pokazali smo karakter, podigli se posle loše situacije, videli smo da možemo. Ključ je bio u boljoj odbrani.

Nikola Jakšić MVP:
- Odigrali smo daleko bolje odbranu, primili smo samo jedan gol iz pozcionog napada. Nije isto kada primite sedam ili 14 golova. Tu se videla razlika, igraćemo još bolje.