UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
28.04.2022 22:06 Starost: 2 yrs

Kategorija: Reprezentacija

Srbija pobedila Grčku, u petak sa Španijom

Foto Krsto Vulović

Srbija – Grčka 13:6 (4:2, 5:2, 2:1, 2:1)

Bazen SC Morača. Sudije: Kolоmvo (Italija), Savinović (Hrvatska).Igrač više: Srbija 10 (4), Grčka 13 (2). Peterci: Srbija 1 (1)

SRBIJA: Dobožanov, Mandić 4, Dedović, Ranđelović, Lazić 2, Vico, S.Rašović 2, Drašović 2, Jakšić 2, Radulović 1, Stojanović, V.Rašović, Mitrović. Selektor: Savić.

GRČKA: Zorzatos, Genidunas 2, Skumpakis 2, Dimu, Kilas, Papanastasiju, Alafragis, Argiropulos, Solanakis, Kakaris 1, Giuvetis, Guvis 1, Limarakis. Selektor: Vlahos.

Vrlo dobrom igrom u svim segmentima Srbija je pobedila Grčku u četvrtfinalu kvalifikacija za odlazak na finalni turnir Svetske lige. Sutra u 21 u polufinalu će igrati sa Španijom koja je 10:9 pobedila Mađarsku.

samo je u prvih nekoliko minuta Grčka bila ravnopravan rival. U početku je odlično funkcionisala veza Ranđelović - Lazić da bi se od 2:2 razigrao se Dušan Mandić, uz odličnu odbranu ispred Mitrovića naša ekipa je stigla do sigurnog vođstva. U drugoj četvrtini je Manda postigo gol, imao dve asistencije i već sa 9:4 je pitanje pobednika bilo rešeno.

U drugom poluvremenu rutinski odrađen posao ali će poslednjih osam minuta da pamti Lazar Dobožanov koji je za sjajne odbrane dobio buran dugotrajan aplauz.

Više nego doibar start mada treba reći da Grci nisu bili u najjačem sastavu ali ova nova Srbija o tome ne razmšlja. Svaka pobeda dosta znači a duel sa Španijom koja je jača od Grčke će biti prava provera.

Za najboljeg igrača proglašen je Dušan Mandić.

- Nije bilo lako ali smo zasluženo pobedili. Već se okrećemo Španiji i biće to odlična utakmica, verujem pravi spektakl. imamo snage da odigramo kako treba, sigurno je da ćemo dati sve od sebe.-rekao je Strahinja Rašović