UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
29.07.2017 17:39 Starost: 7 yrs

Kategorija: Budimpešta 2017

Izjave Mandića i Stefana Mitrovića

VSS/Uniqa

Dušan Mandić:

- Zadovljan sam bronzom svakako. Ispravili smo ovu grešku koju smo imali u polufinalu i ostvarili smo naš neki lični cilj. Mnogo bi bilo da smo izgubili dve utakmice zaredom. Ova ekipa ima kvalitet. Okliznuli smo se u polufinalu, ali ništa strašno, osvojili smo bronzu i zadovoljni smo.

Stefan Mitrović:

- Pokazali smo da smo definitvno najjači kad je najpotrebnije. U polufinalu smo popustili u segmentu igre po kom smo najprepoznatljiviji, a to je odbrana. Nekako smo non stop pričali kako se spremamo na taj poraz koji će neminovno doći posle silnih uspeha, ali koliko god da je došao u nekom nezgodnom trenutku pokazali smo da možemo da se uzdignemo kad je najbitnije. Za nas 13 igrača u bazenu, i verujem za moge ljude koji  nas podržavaju, ova bronza sija kao zlato iz mnogo razloga. Najzadovljniji sam kad ovako sa uživanjem možemo da igramo, od prvog do poslednjeg minuta. Ne bih komentarisao suđenje niti prvenstvo, ali finale će svakako biti zanimljivo, a mi ćemo da počnemo odmah da slavimo.

- Ključ utakmice, je bila naša veća agresivnost. Ne kažem da protiv Hrvatske nismo ušli agresivno, jednostavno oni su bili bolji u tom trenutku. Nama je kontinuitet medalja izuzetno bitan. Isto tako, rekli smo da niko nama ne može da stvori toliki pritisak, koliko mi sami možemo sami sebi. Mislim da je i to bio neki mali kamen spoticanja u polufinalu, ali definitvno smo se u meču sa Grčkom uzdigli i pokazali zašto smo šampioni. Zaista za mene ova bronza sija kao zlato.