UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
29.06.2022 18:39 Starost: 2 yrs

Kategorija: Budapest 2022

SP BUDIMPEŠTA, poraz od Hrvatske u četvrtfinalu

Foto VSS S.Sandić

Srbija – Hrvatska 12:14 (1:1,3:4, 5:5, 3:4)

Bazen Alfred Hajoš. Gledalaca 600. Sudije: Stavridis (Grčka) i Kun (Mađarska). Igrač više: Srbija 15 (5), Hrvatska 16 (8). Peterci: Srbija 1 (1), Hrvatska 1 (1).
SRBIJA: Dobožanov, Mandić 4, Subotić 1, Ranđelović, Lazić, Vico 1, S.Rašović 1, Lukić, Jakšić 2, Radulović 1, Drašović, V-Rašović 1, B.Mitrović (8 odbrana, 36 %).
HRVATSKA: Bijač, Fatović 1, Krapić 1, Lazić 2, Bukić 1, Vukičević 1, Žuvela 2, Marinić-Kragić 2, Vrlić 2, Bašić 1, Harkov 1, Popadić (14 odbrana, 50 posto).

Srbija je ostala bez šanse da igra za medalju. Lošom igrom u svakom segmentu, zasluženo je poražena od borbenije i danas kvalitetnije reprezentacije Hrvatske koja nastavlja borbu za medalju. Srbija je ća za dva dana igrati u razigravanju za peto do osmo mesto sa poraženim iz duela Španija - Crna Gora.

Od samog početka Srbija je delovala neorganizivano. U prvoj četvrtini ispitivanje snaga i nekako se činili da našoj selekciji nedostaje samo da povede i da stvari krenu željenim tokom. Ali, ni jedan jedini put Srbija nije vodila u meču a posle gola Subotića za 5:5 i udara Hrvatske sa tri gola, nismo bilo ni kod izjednačenja. U drugoj četvrtini je ekipu držao u napadu Jakšić, u trećoj sa tri uzastopna gola Mandić.Ali individualni blesak nekih naših igrača a nije ih bilo mnogo, Hrvati su anulirali kolektivnom igrom. Uspevali su da koriste slab dan odbrane na čelu sa Mitrovićem, bolju realizaciju igrača više da na kraju stignu do zaslužene pobede.

Loš igrač više, još lošija igra odbrane, bez mentalne snage sve je to rezultiralo porazom u jednoj od najvažnijih utakmica na prvenstvu.

Dejan Savić je čestitao kolegi Tucaku. Novinari su ga pitali da li je ovo logičan rezultat u stvaranju jedne nove ekipe:

- Ako bi se tako tešili ali nije ... Čestitam Hrvatima na zasluženoj pobedi. Imali smo velike oscilacije u igri, čitav tok od starta smo jurili rezultat. Bili u nekim situacijama da se približimo. Loš je bio igrač više, primali smo jefine golove sa igračem manje. Znali smo da će u tom segmentu da se rešava ishod utakmice. U određenim situacija nismo reagovali kako treba – kazao je Savić.

Sava Ranđelović:

- Zaslužena pobeda rivala, nismo bili svoji danas. Grešili smo u presudnim momentima. Ovo je velika škola za nas. Imamo vremena da se pripremimo za Evropsko u Splitu, ovde nam ostaje da pošteno odradimo preostale susrete i probamo da stignemo do petog mesta.

Branislav Mitrović:

- Uvek je poraz u polufinalu bolan ali više treba da boli naša igra. Sutra je novi dan, mislim da odbrana nije funkcionisala na najboljem mogućem niovu, u početku ni napad. Mnogo grešaka smo pravili u odbrani, počevši od mene. Možemo mnogo više i mnogo bolje od ovoga. Hrvati su pobedili, ja im čestitam i želim im sreću u nastavku. Što se nas tiče, okrećemo se rezigravanju od 5. do 8. mesta. Moramo da se mentalno što bolje pripremimo i da pobedimo obe utakmice.

Strahinja Rašović je bio vidljivo razočaran:

- Loša realizacija sa igračem više, bez rešenja a ni odbrana sa igračem manje nije funkcionisala kako treba. Bili smo nekoliko puta blizu, ali nismo uspeli da povedemo ni jedan jedini put. Taj odnos igrača više i manje je presudio.