UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
24.01.2020 15:20 Starost: 4 yrs

Kategorija: Budapest 2020

EP Budimpešta Srbija - Grčka 12:9

Srbija - Grčka 12:9 (3:3, 3:2, 4:2, 2:1)

Bazen Dunav Arena. Gledalaca 1000. Sudije: Korizna (Poljska) i Ortega (Španija).  Igrač više: Srbija 8 (1), Grčka 13 (6). Peterci: Srbija 1 (1).

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, Dedović 3, Ranđelović, Ćuk, Vico 2, Aleksić, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 1, S. Mitrović 3, B.Mitrović.

GRČKA: Zerdevas, Genidunas 1, Skumapkis, Kapotis, Funtulis, Papanastasiju1, Dervišis, Argiropulos 2, Murikis, Kolomvos 2, Gunas, Vlahopulos 3, Galanidis.

Srbija će u nedelju u 16 igrati protiv svetskog prvaka Italije za peto mesto. Pobedjena je Grčka. Ispunjeno je obećanje i susret nije shvaćen kao meč reda radi.

Kao i protiv Španije, kod vođstva 3:1(prelepi golovi Prlainovića i Dedovića uz smeč u mrežu Filipovića) je popustila koncentracija pa su Grci u poslednjih 90 sekundi uspeli da izjednače. Pre toga je Srbija u napadu nalazila rešenje i u odsustvu Pijetlovića (bolestan pet dana), uspela da postigne tri gola. Da su Mitrović i Aleksić bili spretniji iz zicer pozicija prednost je tada mogla da bude veća.

Grci su došli do prvog vodjstva početkom druge četvrtine. Lako su dobijali igrača više, Prlainović i Jakšić su imali dve. Izjednačio je Dedović posle pasa Prlainovića, da bi Mandić još jednom pokazao kakav udarac ima za 5:4. Grci su izjednačili posle greške Srbije u napadu i kontre u kojoj je Papanastasiju lako izašao na kraj sa Mitrovićem. Konačno dobijenog igrača više za Srbiju u vođstvo je pretvorio Stefan Mitrović. Grcima je u finišu druge četvrtine poklonjen igrač više, srećom bez reaalizacije.

Na poluvremenu je umesto Branislava Mitrovića na golu bio Gojko Pijetlović. Posle druge lične Randjelovića i odbrane Pijetlovića u narednom napadu je Stefan Mitrović realizovao peterac za 7:5. Posle gola Grka, usledile su majstorije odličnog Dedovića koji je otpadak spremio u mrežu, pa projektil Filipovića za 9:6. Dva puta je propušten igrač više, Grci su tako dobili priliku sa igračem više da se vrate u igru ali nije bilo ni šuta. Posle šraube Vica, radio je var ali je bilo jasno da je gol regularan. U završnih osam minuta dugo bez gola na obe strane da bi se dva minuta pre kraja upisao Vico za 11:7. Do kraja Mitrović i Kolomvos za pobedu koja pokazuje ozbiljnost ove ekipe i kada nema rezultatskog motiva.

Filip Filipović je istakao ozbilnost u igri:

- Bili smo opušteniji i za razliku od pre dva dana efikasniji. Znate šta znači Pijetlović na centru za nas. Nismo htelui o tome da pričamo i zbog protivnika i da neke ne misli da tražimo alibi. Teško je igrati ovakve utakmice ali sam zadovoljan. Onaj gol smečom je lako postići kad vam je žena odbojkašica.

Andrija Prlainović je dodao:

- Po drugi put u dugoj karijeri nisam igrao polufinale Neobično ali je bilo dobro i za nas i za navijače.Imamo naš cilj, Tokio, mogli smo da vidimo gde nam ne ide i da se tome posvetimo. Sada smo ponovo u našem ritmu.

Stefan Mitrović:

- Trebala nam je ovakva pobeda, skupili smo se posle Španije. Za nas je ovo novo ali smo pokazali da možemo da se izdignemo. Bilo bi lepo ako bi protiv svetskog prvaka Italije pobedom završili takmičenje