UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
27.07.2017 22:36 Starost: 7 yrs

Kategorija: Budimpešta 2017

Srbija - Hrvatska 11:12 (1:1,4:4,4:4,2:3), Srbija bez finala

VSS/Uniqa

Srbija - Hrvatska  11:12 (1:1,4:4, 4:4,2:3)

Bazen Alfred Hajoš. Gledalaca 5000. Sudije: Rotsart (SAD), Aleksandresku (Rumunija)l. Igrač više: Srbija 12 (6), Hrvatska 9 (7). Dva igrača više: Hrvatska 1 (0). Tri igrača više: Srbija 1 (1). Peterci:Hrvatska 1 (1)

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 2, V.Rašović, Randjelović 1, Ćuk, D.Pijetlović 2, Ubović, Aleksić, Jakšić, Filipović, Prlainović 6, S.Mitrović 1, B.Mitrović. Selektor: Savić.

HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović, Lončar 2 , Joković 3, Buljubašić, Vukićević 2, Bušlje 2, Sukno 3, Krapić, Šetka, Garsija, Marcelić. Selektor: Tucak

Srbija je poražena u polufinalu Svetskog prvenstva i u subotu će igrati za treće mesto sa Grčkom

Utakmicu sa Hrvatskom obeležio je veliki broj isključenja, kompenzacije ali i greške. Srbija je bila u vodjstvu  do sredine četvrte četvrtine, najviše sa dva gola razlike (3:1). Igralo se gol za gol, ali je Hrvatska tri puta u poslednjim sekundama pogadjala mrežu za izjednačenje.

Maestralni Prlainović je vodio tim, postigao je šest golova, bio briljantan. Na žalost odbrana je potpuno pala. Možda je ključni trenutak bio u poslednjim sekundima kada je Ćuk isključen, zatim napravio peterac kojeg je Joković pretvorio u 9:9. U nastavku Prvlainović, pa Lončar i onda prvo vođstvo Hrvatske preko Vukićevića. Izjednačio je Mandić 3,28 do kraja ali je Joković stavio tačku 2,59 do kraja. Srbija je u ovom delu propustila tri puta igrača više, Hrvatska svoje dve prilike realizovala. Finiš je doneo spornu situaciju, možda i peterac za Srbiju, posebno jer je slična priča bila kod kaznenog udarac za Hrvatsku. Ali to ne umanjuje značaj pobede velikog rivala

- Čestitam Hrvatskoj na zasluženioj pobedi. Fizički su nas nadjačali.Loš smo se branili sa igračem manje. Ali iz dana u dan iz godine u godinu ja ne znam pravila ove igre - rekao je Dejan Savić koji je odmah posle meča čestitao Tucaku.

Prlainović:
- Kada ne možeš da se odbraniš da napravimo dva razlike. Nismo bili na nivou u odbrani. Bilo je lakih golova koliko hoćeš, sigurno pet -šest. Ostavljali smo ih u šansama odakle ne mogu da promaše.To j glavni razlog poraza. Zaslužili su, stalno su tu, svaka im čast na igri. Večeras su bili bolji. Moja igra je potpuno nepotrebna.Tri gola na kraju četvrtine je dekoncentracija, loše postavljanje, posebno kada smo bili svi u igri šest na šest. Njihov centar nam je dao dva gola sa dva metra, to nismo navikli. Nije ovo tragično kada se sve vidi kako smo igrali.

Duško Pijetlović:

- Očekivano je da jednom padnemo. Nismo se nadali, nadali se osvajanju turnira. Pad je logičan, ali ovde nismo ispoštavali golmane koji su ispaštali za naše odluke u odbrani. Verujem i nadam se trećem mestu. Svaki finiš ih je vraćao u utakmicu. Ulazili smo izjednačeni u četvrtine. Gluposti su na doveli do poraza. To je odlučilo pre svega ono što smo radili u odbrani

Filip Filipović:

- Pre svega, želeo bih da čestitam reprezentaciji Hrvatske, zaslužili su da pobede, nisu posustajali nijednog trenitka, imali su odličan ritam. Pokušali su da poremete naš ritam i u tome su uspeli u određenim trenucima. Finiš utakmice ne bih komentarisao, ali to je sport i to moramo da prihvatimo.

 

Posle godina dominacije i osvajanja devet medalja u nizu poraz se u nekom trenutku morao desiti?

- Naravno, to je sasvim normalno. Tim Hrvatske je sastavljen od izvanrednih igrača, koji imaju fantastičan individualni kvalitet. Zaista su unapredili igru od Olimpijskih igara u Riju, ono što mi prestaje samo je da im čestitam na plasmanu u finalu. Nama preostaje da damo sve od sebe i da osvojimo bronzanu medalju.