UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
03.06.2021 09:52 Starost: 3 yrs

Kategorija: Evropski kupovi

U Beogradu danas počinje F8

Osam ekipa iz krema svetskog vaterpola stiglo je u Beograd, gde ih na bazenima SC“11.april“ na Novom Beogradu od 3. do 5. juna očekuje igranje Finalnog turnira Lige šampiona.

Na konferenciji održanoj , u hotelu Falkensteiner Belgrade domaćim i stranim medijima obratili su se organizatori turnira, predstavnici LEN-a, ali i treneri i igrači svih osam timova učesnika.

Marko Biri, operativni menadžer LEN-a rekao je okupljenim medijima da je Len prva institucija među vodenim sportovima koja je verovala i polagala nade da će ove godine, u nezavidnim uslovima zbog korone u kojima se svet nalazi, ipak uspeti da organizuje takmičenje.

-Organizovanje ovog turnira nije bilo lako, bilo je puno dilema, ali imali smo punu saradnju svih u organizaciji i to je bio ključ uspeha održavanja ovog važnog sportskog događaja. Zbog situacije koja vlada u svetu, a koja je svima dobro poznata, učesnici Finalnog turnira vaterpolo Lige šampiona borave u tzv „balonu“, mada ja bih pre to nazvao zaštićeno okruženje. Za sportiste ovo neće biti lako, pošto će celog turnira biti isključivo na relaciji bazen-hotel, i to je bio najveći izazov u organizaciji. Mogu da izrazim sreću i zadovoljstvo što smo na kraju uspeli i što će se najjače klupsko vaterpolo takmičenje u svetu ipak održati u Beogradu – rekao je Biri i dodao „da veliki broj gledalaca širom sveta prati video prenose utakmica.

-Procenjuje se da nas širom sveta preko malih ekrana gleda više od četiri miliona ljudi, što samo potrvrđuje koliku pažnju svetske javnosti ovom sportu pridaju vaterpolo ljubitelji širom planete -zaključio je on i zahvalio svima na učešću u organizaciji F8.

Medijima su se obratili i treneri timova i igrači koji su svi izrazili zadovoljstvo što će ove godine imati priliku da pokažu sve svoje kvalitete boreći se za laskavu titulu šampiona Evrope na nivou klupskog vaterpola.

Ekipe koje učestvuju na Finalnom turniru vaterpolo Lige šampiona su: Breša (Italija), Marsej (Francuska), Ferencvaroš (Mađarska), Olimpijakos (Grčka), Pro Reko (Italija), Jug (Hrvatska), Hanover (Nemačka) i Barseloneta (Španija).

Organizator takmičenja je VK Novi Beograd u suorganizaciji Vaterpolo saveza Srbije i podrške Republike Srbije, Grada Beograda i opštine Novi Beograd. Time je našem klubu, našem Gradu Beogradu i Srbiji ukazana izuzetna čast, jer smo krem vaterpolo sporta vratili na velika vrata u Beograd.