UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
01.06.2022 18:07 Starost: 2 yrs

Kategorija: Saopštenja

Fajnal ejt od četvrtka do subote u Beogradu

Deepbluemedia/G. Scala

U Hotelu Falkenštajner održana je konferencija za medije kojom je praktično otvoren F8 Lige šampiona kojem je Novi Beograd po drugi put domaćin. Turnir će biti održan na bazanu "Vlaho Bata Orlić" u SC "11.april".

Brojnim novinarima se prvo obratio Kirijakos Gianopulos, potpredsednik LEN, zadužen za vaterpolo.
- Srećni smo što smo u Beogradu. U ime LEN i našeg predsednika Antonija Silve, želeo bih dobrodošlicu svim timovima. Siguran sam da ćemo uživati u odličnom turniru naredna tri dana. Dozvolite mi da se zahvalim organizatorima i svim partnerima, sponzorima na podršci što je omogućilo da se ovaj veliki događaj održi u Beogradu .

Dejan Perišić, sekretar Tehničkog vaterpolo komiteta LEN je istakao:
- Želeo bih da čestitam svim prisutnim timovima što su ušli u Fajnal ejt. LEN i vaterpolo porodica su zaista zahvalni organizatorima, lokalnoj opštini, Beogradu, organima Vlade Republike Srbije i svima koji su ponudili podršku organizovanju ovog događaja. Siguran sam da ćemo uživati u odličnom turniru sa sjajnim utakmicama jer ovde imamo najbolje igrače i najbolje klubove.

Marko Biri, operativni menadžer LEN je prokomentarisao:
- Ovo je kruna sezone. Šest od osam timova je već pobedilo u ovom takmičenju i to ne samo jednom već više puta. Takođe, sedam od osam klubova učesnika upravo je osvojilo svoje nacionalno prvenstvo – samo Breša nije, zato što je izgubila od drugog Italijana učesnika, Rro Reka – to je takođe potvrda da ovde imamo najbolje ekipe. Podsećam da ih je sedam bilo ovde i prošle godine. Imamo više TV interesovanja nego pre godinu dana, imamo nove emitere i očekujemo veliko interesovanje za naš striming uživo.

U prvoj utakmici u 14.30 sastaju se Breša Vaspo 98 Hanover.
Edvin Kalderara, pomoćni trener Breše:
- OK, svesni smo da je Breša jedini tim koji ovde nije stigao kao šampion države, ali i dalje očekujemo da pobedimo na ovom turniru. Istovremeno, znamo da će čak i naša prva utakmica već biti izazov protiv Hanovera. Ali, motivisani smo da uđemo u polufinale kao i prošli put godine.
Đorđe Lazić centar Breše je dodao:
- Svesni smo da je naše četvrtfinale teška utakmica i siguran sam da će to biti odličan meč.Na papiru smo favoriti, ali moramo da ostanemo mirni i fokusirani.
Karsten Šehafer trener Hanovera:
- U slavljeničkom smo raspoloženju nakon osvajanja nemačkog šampionata. Znamo da smo mi autsajderi ovde, ali ne zaboravite, u jednoj utakmici se sve može dogoditi. Završili smo dva dana ranije nego Breša, tako da smo imali više vremena za oporavak, a mogli smo da gledamo i finale italijanske lige i analiziramo našeg rivala. Mislim da znamo šta želimo da uradimo, pa da vidimo šta će se desiti sutra.

U 16.30 sastaju se Pro Reko i Barseloneta.
Sandro Sukno, trener Pro Reka:
- Nismo umorni posle ove teške serije finala sa Brešom. Kao trener, moram da kažem da mi je drago imamo tako izazovnu seriju utakmica. Posle napetog finala, sada nas čeka ovaj turnir. Biće zaista težak meč protiv Barselonete, rekao bih da je imala najbolje proleće u Evropi među timovima. U ovoj fazi, trener može samo da pomogne svom timu i ne može da pravi čuda.
Aleksandar Ivović, kapiten Pro Reka:
- Imali smo veoma tešku seriju utakmica protiv Breše, ali smo spremni. Za nas je to dobar znak da Čemo početi sa Barselonetom. Kad god smo igrali protiv njih, svi se sećamo da smo imali dobar kraj.Pre sedam godina upoznali smo ih prvog dana, pobedili ih, osvojili turnir. Prošle godine smo se sreli u polufinalu, pobedili smo ih i osvojili turnir. Ovo je kruna sezone i mislim da možemo da imamo još veći uspeh nego prošle godine jer smo osvojili domaću ligu, a možemo ponovo da osvojimo ovaj trofej. Treba da igramo hladne glave i koncentrisano.
Elvis Fatović, trener Barselonete:
- Istina je da smo imali problema tokom sezone,uglavnom u fazi pandemije. Kasnije smo imali dobru seriju utakmica, a sećate se i prošle godine ekipa je takođe imala nekoliko dobrih mečeva ovde. Imali smo veoma tešku grupu, sjajni timovi nisu mogli da prođu Na fajnal ejt, tako da smo srećni što se vraćamo. Što se tiče našeg četvrtfinala, poštujemo Reko, ali smo i mi samouvereni.
Dani Lopez, kapiten Barselonete:
- Sada smo kao autsajderi i rekao bih da je naš veliki cilj da budemo ovde već ostvaren. Mi samo želimo da uživamo ovde i da damo sve od sebe. Ako zaista to uradimo, možemo da napravimo probleme Reku.

U 18.30 Marselj će na papiru biti domaćin Novom Beogradu:
Miloš Šćepanović, trener Marselja:
- Ako kažete da je Marselj jedinstven zbog velikog broja igrača sa ovih prostora, rekao bih skoro svaki tim ima igrače odavde. Nadam se da će tim ovde dostići svoj najbolji nivo i da možemo igrati isti vaterpolo koji smo igrali ove sezone.
Igor Kovačević, kapiten Marselja:
- Mislim da smo dosta sazreli od prošle godine. Naš tim je dobra mešavina francuskih i stranih igrača i
divno je biti na Novom Beogradu. Ovaj turnir će biti zanimljiviji i izazovniji sada kada gledaoci konačno mogu da uđu.
Igor Milanović, trener, Novi Beograd:
- Ovde će sve utakmice biti teške. Spremni smo i samouvereni jer igramo bez pritiska.Imali smo pritisak u domaćem prvenstvu i u Regionalnoj ligi gde su bila očekivanja velika. Ovde to nemamo ali smo puni optimizma i siguran sam da ćemo imati uspeh. Već znam da će bazen biti pun naših navijača.
Dušan Mandić, kapiten, Novog Beograda:
-Idemo korak po korak i kao što je naš trener rekao da igramo bez pritiska. Imali smo lep rezultat u Srpskoj ligi i sada se suočavamo sa Marseljem. Znamo njihovu snagu i svesni smo za šta je njihov tim sposoban, pa moramo da odigramo najbolje što možemo.

U poslednjoj utakmici u 20.30 sastaju se Ferencvaroš i Jug:
Žolt Varga, trener Ferencvaroša:
- Drago nam je što smo ovde, ova sezona je bila izuzetno teška za nas, mesecima smo igrali sa jednim centrom, zdravstveni problemi su pogađali ključne igrače pre važnih utakmica. U sezoni, u kojoj smo promenili petoricu osnovnih igrača, naš cilj je bio da izgradimo tim i mislim da smo uprkos svim padovima
uspeli da dostignemo dobar nivo. Utakmica protiv Juga će biti naporna, bili su u istoj koži, na neki način su preoblikovali svoj tim, imali su uspone i padove  i bili su jedini koji su mogli da pobede Reka.
Deneš Varga, kapiten Ferencvaroša:
- Došli smo ovde sa velikim zadovoljstvom na osnovu već postignutih rezultata ove sezone. Ipak, sada imamo priliku da stavimo krunu . Svesni smo prednosti Juga i fokusiramo se isključivo na tu igru i ne tražite dalje. Ovog puta nemamo pritisak na nas, samo želimo da uživamo u događaju. I konačno, sjajno je vratiti gledaoce – i još bolje je što  možemo da igramo pred gledaocima.”

ČETVRTAK ČETVRTFINALE
14.3O Breša – Hanover
16.30 Pro Reko – Barseloneta
18.30 Marselj – Novi Beograd
20.30 Ferencvaroš - Jug