UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
16.08.2016 18:56 Starost: 8 yrs

Kategorija: Rio 2016

OLIMPIJSKE IGRE: Srbija u polufinalu !

Srbija je u odličnoj igri pobedom protiv Španije 10:7 izborila igranje u polufinalu olimpijskog turnira. Rival za dva dana će biti pobednik meča Italija - Grčka.

Srbija - Španija 10:7 (3:1,4:2,0:2,3:2)

Plivački stadion. Gldalaca 5000. Sudije: Korizna (Poljska) i Flahiv (Australija). Igrač više: Srbija 6 (2), Španija 13 (5). Dva igrača više: Srbija 1 (1).

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 4, Gocić, Randjelović, Ćuk 1, D.Pijetlović, Nikić, Aleksić 1, Jakšićm Filipović 2, Prlainović, S.MItrović 2,B. Mitrović. Selektor: Savić.

ŠPANIJA: Agilar, Munariz 2, Roha, Alarkon, Molina 3, Minguel 1, Širanji 1, Espanjol, Taul, Fernandez, Malarah, Ečenike, Lopez Pinedo. Selektor: Hernadez

Srbija je u polufinalu. Najbolja utakmkca do sada, odbrana izvanredna, napad blizu željenog nivoa. Od samog početka se  videlo da će se Španci mučiti u napadu. Na rugoj strani strpljiva igra, odlipni šutevi pre svega Mandića i Filipovića. Srbija je imala 3:1 na kraju prve i početkom druge i tri gola. Tada je Molina uz dosta sreće smanjio a zatim i pogodio sa igračem više za 4:3 Onda serija Srbna Mandić, Mitrović i Aleksić.

Prazan hod je bio u trećem delu. Brzo su Španci smanjili na 7:5 ali posle promena nije bilo. Odlične odbrane obojice golmana. U prvom napadu u poslednjem delu Stefan Mitrovišžć pogadja za 8:5 i do kraja gol za gol. Tačku je stavio najefilaniji igrač meča Dušan Mandić.

Izjave 

Stefan Mitrović:

- Uspeli smo, našli smo našu igru. Sve što smo se dogovorili smo ispunili. Turnir tek počiče i ko hoće da nas pobedi moraće baš da odigra vrhunski.

Milan Aleksić:

- Polufinale i samopouzdanje igrom u odbrani. To je bio ključ pobede. Na krilima tog samopouzdanja možemo do kraja

Slobodan Nikić:

- Konačno smo dobro ušli u meč. Odlilna odbrana nam je donela prednost. Nisu imali rešenje, posebno kad je bilo stani pani. Od 14 utakmica dobili smo ih 13 puta i znali smo da ćemo da pobedimo.

Branislav Mitrović:

- Presrećan sam, vratili smo se našoj igri koja nas je krasila godinama. Odbrana je bila perfektna, donela mirnoću i sve ste videli.

Dušan Mandić:

- Otvorili smo utakmicu na pravi način. Imali veću agresivnost ,želju, videlo se da verujemo jedni u druge. To je bilo i kad je Španija smanjila. Ovo je sada pravi turnir. Idemo dalje.

Filip Filipović:

- Čestitke ekipe.Srećni smo što igramo na ovakvom turniru, što smo u prilici da pokažemo ko je i šta je Srbija. Treniramo ceo život za ovo i što kažr Gocić ko zna kada ćemo imati priliku ponovo. Ako nastavimo ovako da igramo, da držimo nivo od saamog početka onda je sve u našim rukama. Najlepši osećaj je to.Probili smo barijeru,obećali smo da ćemo se boriti za medalju i tu smo. Bićemo još fanatičniji. Nismo se obazirali na pisanja ko je pobegao od nas. imali smo pametnia posla. Hvala FINA što su pomerili ispostavilo se da je isti termin ali po srpskom.

Andrina Prlainović:

- Najbolje do sada. Odbrana mirna, skoncentrisana, omoućili smo sigurnost Mitrovići. Zaustavili smo Ečenikea, Espanjola, sve osim Moline. Raspucala se desna strana, ni leva nije bila loša osim mene.Imamo igru pozadi i to j osnov za napad. U Londonu smo ovakvu utakmicu odigrali najslabije a sada najbolje. Bićemo još bolji u polufinalu.

 Ćuk:

- Verobali smo u naš blok. Nema radovanja ima još da se igra,

Randjelović:

- Po zlato smo došli. Sada smo imali sve i odbranu i napad. Idemo