UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
15.08.2016 17:32 Starost: 8 yrs

Kategorija: Rio 2016

OLIMPIJSKE IGRE: Uoči susreta sa Španijom

Nenad Negovanovic

Vaterpolo reprezentacija respektom prema Španiji dočekuje sutrašnji četvrtfinalni duel koji se igra u 21.30. Respekt pre svega zbog igara rivala i prvog mesta u jakoj ko kurenciji. Španija je pobedila Hrvatsku, SAD i Francusku, remizirala sa Crnom Gorom i nesrećno izgubila od Italije. Dugo nisu igrali ovako dobro, selektor Gabi Hernandez je stvorio tim mladosti i iskustva sa igračima čije vreme tek dolazi. Na ovom prvenstvu perjanice su odlićni golman Pinedo, iskusni Molina i efikasni Ečenike i Espanjol.

- Nema nikakve dileme da su Španci do sada pokazali najviše na turniru. Igrali smo više puta u poslednje vreme i uvek su to bili neizvesni mečevi. Ovo je četvrtfinalni duel, sve počinje iz početka. Odbrana je najvažnija,odatle sve polazi .Pravo na kiks u ovakvim mečevima ne postoji i mi ćemo se boriti do kraja da prođemo dalje - rekao je selektor Dejan Savić.

Andrija Prlainović smatra agresiiju najvećom vrlinom Španaca:

- Igraju sa najviše tenzija od svih ekipa, Pokazali su dosta u grupi za razliku od nas. To ništa ne znači. Tek sada počinje. Verujem da ćemo i mi dati svoj maksimum,da ništa neće nedostajati i da ovaj meč zavisi pre svega od našeg učešća u njemu.

Filip Filipović veruje u uspeh:

- Imam poverenje u drugove i stručni štab. Znamo šta nas čeka, nema tajni.Do sada su igrali najgresivnije na takmičenju, to im je pušteno. Znamo odakle nam preti najveća opasnost, obratićemo pažnju na te igrače.Ne treba od njih praviti bauk. Moramo da izvučemo pouke iz grupnih utakmica. Kvalitetniji jesmo ali to treba da se dokaže u bazenu.Nemamo pravo na kredit da igramo od druge,treće četvrtine. Ovo je stresni meč, znamo za šta igramo, zbog čega smo ovde. Ponavljam imam veru u drugove i stručni štab, optimista sam.

Kapiten Živko Gocić je bio kratak:

- U četvrtfinalu imena rivala nisu bitna. Svako daje svoj maksimum jer popravnog nema. Cenim sve ekipe koje su tu i znam da svaka traži stopostoni angažman. Bićemo spremni za Španiju.