UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
15.08.2016 00:23 Starost: 8 yrs

Kategorija: Rio 2016

OLIMPIJSKE IGRE: Srbija - Japan 12:8 (2:5,3:0,4:2,3:1)

 Srbija - Japan

Plivački stadion. Gledalaca: 3000. Sudije:Periš (Hrvatska), Mersije (Francuska), Igrač više: Srbija 6 (3), Japan: 6 (2). Dva igrača više: Srbija 1 (0) .Peterci: Srbija 2 (2), Japan 2 (2)

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Randjelović, Ćuk 1, D.Pijetlović 2, Nikić 1, Aleksić, Jakšić, Filipović 6, Prlainović, S.Mitrović 1, B.Mitrović. Selektor: Savić.

JAPAN: Tanamura, Adaši, Arai, Šiga, Janase, Ilda, Šimicu, Kadono 1, Takei 5,Jasuda, Okava 2, Hazui, Fukušima. Selektor: Omoto.

 Srbija je zabeležila drugu pobedu na olimpijskom turniru. Pobedjen je Japan u čudnoj utakmici najviše zbog stila protivnika. Fizički daleko slabiji, parirali su plivanjem, napadom preko celog terena. U početku se Srbi nisu snašli pa su u prvoj četvrtini primili čak pet golova. I u drugoj je bilo dosta mučenja, odbrana je bila sve bolja a napad he proradio u poslednjih 12o sekundi kada su Filipović, D.Pijetlović i Mandić bili strelci.

Raspoloženi Filipović je u trećem delu sa nova dva pogotka postavio stvari na svoje mesto. Bilo je i 9:6 (Mitrović), pa zatim početkom poslednjeg dela nova dva projektila Filipovića i sve je bilo gotovo.

Gojko Pijetlović:

- Sa svakim igramo isto, ne zanimaju nas drugi rezultati. Spremićemo se ko god da bude sa druge strane. Nikad nisam video da neko igra ovakav vaterpolo kao Japan .Pronašli su igru za sve, obzirom na fizičke sposobnosti. Svaka im čast. Znači igra se svuda u svetu. Najbitnija je naša pobeda i okrećemo se četvrtfinalu. Sve drugo zaboravljamo.

Nikola Jakšić:

- Lakše smo ušli u utakmicu što je rezultiralo minusom od tri gola. Posle smo se podigli i zasluženo pobedili. Nadam se da ćemo se dizati iz susreta u susret i kada bude vreme odlučujućih utakmica da odigramo najbolje.

Andrija Prlainović: 

. Sve ste videli .Nije prvi put da se ovo dešava, možda su pogrešna pravila. Nebitan je u četvrtfinalu rival, bitno je da mi budemo pravi. Da se odmorimo i pripremimo. Sada jevreme odluke. Ova utakmica je bila teža nego što smo očekivali i ovaj turnir je izuzetno izjednačen. Većina utakmica u grupi neizvesna. Sa Japanom smo morali do kraja da igramo maksimalno da bi pobedili.

Živko Gocić:

- Svi su igrali čudno danas, ne znam ko je šta računao. Žao mi je što je tako ni " s" od sporta. Da ne trošimo reči. Neka se bavi timo onaj ko misli da treba. Ponovo naš loš početak i pet lakih primljenih golova. Opet je na meniju bila jurnjava za protivnikom. I ambijent nas je malo zaledio. Oni imaju 60 kg i visinu 1,65 malo simuliraju, dobijaju faulove idu u kontru. Vratili smo se i koliko je moguće rutinski proveli utakmicu kraju.

Slobodan Nikić:

- Najčudniji i nakomplikovaniji turnir u karijeri. Kroz svašta smo prošli.Od dva remija, poraza od Brazila u čudnoj utakmici pa do rešavanja sudbine u poslednja tri minuta meča sa Australijom. I sada smo bili loši u početku. Važna pobeda. Sada stiže četvrtfinale, poslednji poziv za nas 13 i trenere jer ne znam kada ćemo imati ovakvu priliku. Ime rivala uopšte nije bitno