UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
15.07.2014 11:48 Starost: 10 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Budimpešta 2014

EP 2014 15.7. Nemačka - Srbija 7:12 (2:3, 1:3, 2:3, 2:3)

Bazen "Alfred Hajoš". Gledalaca: 400 . Sudije:Takini (Italija) i Stavridis (Grčka). Igrač više: Nemačka 8 (3), Srbija 5 (1). Peterci: Srbija 3 (3).

NEMAČKA: Kong, Bukovski, Van der Boš, Ril 2, Obšernikat 1, Jengling, Nosek 2, Šuler, Štam 1, Ojler , Šloterbek, Edner , Šenkel. Selektor:Novoselac.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić, Gocić, Randjelović, Ćuk 2, D.Pijetlović, Nikić 3, Aleksić, Radjen 1, Filipović 4, Prlainović 1, S.Mitrović 1, B.Mitrović

Igra se po velikoj vrućini iako se za ovaj period dana predvidjala kiša sa grmljavinom. Pored Stavridisa pravdu deli i dama iz Italije Kristina Takini.

U prvoj četvrtini ravnopravan početak. Gol Filipovića i izjednačenje iskusnog Noseka sredinom ovog dela igre. Srbija je zatim pojačala odbranu, Pijetlović imao tri odlične intervencije (jedna glavom) a u napadu su Mitrović lepim udarcem i Filipović realizacijom peterca doneli prednost 3:1. U finišu je sa igračem više (kao i kod prvog gola), smanjio Ril sa centarske pozicije.

Dobro je počela druga četvrtina. U strelce se u svojoj jubilarnoj 300. utakmici upisao Nikić. Zatim je Filipović želeo da vrati loptiu golmanu ne videvši Ednera koji je poklon pretvorio u smanjenje na 3:4. Nije to poremetllo naš sastav. Radjen na asistenciju Prlainovića pogadja a zatim iz drugog peterca za naš tim Prlainović postiže i šesti gol i stvara prednost od tri pogotka. Propustio je potom Prlainović priliku za novim golom sa igračem više.

Posle velikog odmora dugo se igralo bez gola. Štam je iz daljine prekinuo monotoniju. Raspoloženi Nikić se prvo drugi put potrudio da dobiiemo peterac kojeg je Filipović pretvorio u gol a zatim se odlični centar i drugi put upisao u listu strelaca. Na 8:5 je smanjio Nosek a tačku na golove u četvrtini na svoj karakteristični način je stavio Ćuk.

Ćuk je bio strelac prgo gola u poslednjoj četvrtini a onda su redom pogadjali Ril, Nikić , Filipović i Obšernikat.

Posle utakmice reprezentativci  će biti gosti u ambasadi Srbije.