UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
10.07.2014 14:59 Starost: 10 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Budimpešta 2014

U Budimpeštu sa optimizmom

Brojni novinari su prisustvovali konferenciji za medije upriličenoj pred odlazak nacionalne ekipe na Evropsko prvenstvo u Budimpešti. Predstavnicima "sedme sile" su se obratili predsednik VSS Milorad Krivokapić, selektor Dejan Savić, igrači Živko Gocić, Filip Filipović i Andrija Prlainović.

- Momci zaslužuju puno poverenje i podršku. Ne sumnjam da će dati sve od sebe na ovom takmičenju kako bi naciju obradovali rezultatom. Radimo u teškim uslovima, neka pitanja smo ostavili za posle Budimpešte. Učinili smo sve da stvorimo uslove da se ekipa priprema na najbolji mogući način. Sastav je najjači, ambicije visoke i sa dosta optimizma očekujemo rezultate sa prvenstva Evrope. Biće to dobro takmičenje, Madjarska je zemlja vaterpola. Vidi se koliko ulažu i po činjenici da su ovog leta angažovali veliki broj naših igrača. takve stvari radi i Rumunija a na žalost kod nas ne postoji moć da se ovim sjajnim igračima omogući da igraju u srpskim klubovima - rekao je predsednik Milorad Krivokapić.

Selektor Dejan Savić je dodao:

- Odradili smo što smo zamislili. Ostala su još tri treninga pred put u Budimpeštu. Zna se kakve su nam ambicije na svakom takmičenju. Sada ne bih kometarisao sastave grupa o tome je već sve rečeno. Biće sigurno iznenadjenja, obratite pažnju na Grke. Nemam potrebe da motivišem ekipu jer su ovi momci istinski šampioni i oni najbolju znaju šta treba da se učini na ovakvom takmičenju.

Kapiten Živko Gocić je optimista:

- Uvek pričamo iste stvari. Veliko takmičenje u zemlji u kojoj vaterpolo ima izuzetno mesto u porodici sportova. Za utakmice madjarske selekcije karte su rasprodane još u januaru. To sve govori. Biće pravi spektakl, mnogo dobrih utakmica, sigurno i iznenadjenja. Nadam se da ih neće biti u našem slučaju.

Filipu Filipoviću će ovo biti šesto evropsko prvenstvo.

- Uvek za Srbiju igramo punim srcem bez obzira na druge okolnosti. Dobro smo se spremili i idemo željni da postignemo dobar rezultat. Madjarska nije daleko, nadam se i potivam srpske navijače da nam pomognu kada to bude bilo potrebno. Znamo rivale, neće biti lako. Očekujem i Rumuniju kao moguće iznenadjenje sa povratnikom Raduom i našim stručnjakom Stanojevićem.

Andrija Prlainović je ponovio:

- Čast je biti deo ovo ekipe.Drago mi je da igramo u Budimpešti, to je mesto svetskog vaterpola i milina je igrati pred takvom publikom. Kao što je Brazil zemlja fudbala tako je Madjarska zemlja vaterpola. Očekujem pravi spektakl, izvanredne utakmice a biće i neočekivabih rezultata. Zadovoljan sam kako smo mi radili, imamo pravo na optimizam.