UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
03.07.2022 18:19 Starost: 2 yrs

Kategorija: Budapest 2022

SP BUDIMPEŠTA Srbija peta na svetu

Foto VSS Slobodan Sandić

SAD – Srbija 10:13 (3:3, 3:5, 1:3, 3:2)

Bazen "Alfred Hajoš". Sudije: Kun (Mađarska), Kolombo (Italija). Igrač  više: SAD 11 (5), Srbija 11 (6), dva igrača više: SAD 1 (0). Peterci: SAD (1), Srbija 2 (2)

SAD: Vajnberg, Dod 1, Vavić, Gruvel, Daub 1, Erhard, Halok 2, Vudhed, Boven 4, Stivenson, Farmer, Irving 2, Holand. Selektor: Udovičić.
SRBIJA: Dobožanov, Mandić 4, Subotić, Ranđelović 2, Lazić 1, Vico, S.Rašović 4, Lukić, Jakšić, Radulović 1, Drašović 1, V.Rašović, Mitrović. Selektor Savić.

Srbija je završila kao peta na Svetskom prvenstvu, posle pobede nad selekcijom SAD. Ukupan učinak pet pobeda i poraz od Hrvatske u četvrtfinalu su bilans koji će da se analizira ali i koji pokazuje, da posebno sa dve pobede u završnici ovaj tim ima dobru perspektivu.

Za razliku od prvog meča sa SAD koji je završen 17:13 Srbija je danas bila potpuno dominantna. Osim prve četvrtine sve je bilo u znaku Mandića i drugova i pored činjenice da zbog povrede Jakšić nije mogao da igra.

U prvoj četvrtini gol za gol a u drugoj je Srbija do samog finiša pokazala možda najbolji partiju. Sve je polazilo od ruke, odlična odbrana, strpljiv i precizan napad u kojem su dominirali Mandić i S.Rašović, uz dva zaradjena peterca Lazića. Bilo je 8:4 da bi borbeni rival koji je promenio i golmana uspeo da smanji rezultat.

Sigurnog Mitrovića zamenio je Dobožanov koji je u punom sjaju imao 73 posto odnosno 11 odbrana. Srbija je vratila mirnoću u igri, pogađali su Rašović, Radulović, Ranđelović. Mera je bila tri-četiri gola. Odbrana na visokom nivou, Amerikanci nisu iskoristili ni situaciju sa dva igrača više. Mirnom igrom stiglo se do trijumfa koji mnogo znači za naredni period.

Dejan Savić je najavio analizu prvenstva:
- Apsolutno ostaje žal što nije bila borba za medalju. Mora da se analizira, zbog pada forme i određenih stvari. Današnja utakmica je bila dobra u ozbiljnijem pristupu, agresivnosti i određenim stvarima pre svega  u odbrani. Sledi kratak odmor, pa onda treba da prođe dva meseca priprema da bismo videli koliko možemo u Splitu. Peto mesto je realnost. Ova ekipa zaslužuje, može i zna da bude u samom vrhu.

Strahinja Rašović je rekao:
- Odigrali smo diciplinovanije u oba pravca. Kontrolisali smo igru za razliku od prvog meča. Peto mesto je velika škola za nas, dve pobede su nam donele samopouzdanje, naučili smo lekcije kako bi mogli da pretendujemo za visoke plasmane. Analiziraćemo i ispraviti sve što nije valjalo.

Sava Ranđelović:
- Dobro smo odigrali posebno u odbrani. Mnogo nam znači za Split. Nadam se da tamo neće biti grešaka kao ovde. Mislim da vredimo više. Hrvatska je bila loš dan, na žalost nema popravka.