UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
13.01.2016 19:16 Starost: 8 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Beograd 2016

Velika pobeda Srpkinja

Milan Rasic

Srbija - Hrvatska 8:4 (1;3,2:0,3:1,2:0)

Kombank arena. Gleedalaca 700. Sudije: Naumov (Rusija), Kun (Madjarska). Igrač više: Srbija 7 (2), Hrvatska 5 (0),

SRBIJA: Jovetić (14 odbrana),Rudič, Pantović, Ćorović 1, Miladinović, Dujović, Luka, Rudić 2, Milovanović, Vuković 4, Ivković, Jakovljević 1, Aleksandrović.Selektor: Bajković.

HRVATSKA: Ratković, Miljković 2, Zupanić, Balić 1, Lordan, Skelin, Brnas, Butić 1, Bukić, Bozan, Gegić, Srhoj. Selektor: Savin.

Prva pobeda srpskih vaterpolistkinja na Evropskm prvenstvima. Pobedjena je Hrvatska, napravljen veliki korak ka osvajanju petog mesta uz nadu da bi posle nepremostivih prepreka Italije i Španije možda mogla da padne Francuska i izbori plasman u Top 8.

Hrvatice su iskoristile nervozu naših igračica i posle prve četvrtione povele 3:1. Malo toga je polazilo Srbiji u napadu. Posle 0:2 sjajan gole Vukovićeve ali je vrlo brzo Miljković vratila prednost od dva gola.

Srbija je uhvatila riam u drugoj četvrtini. Odbrana na čelu sa sjajnom Vladanom Jovetić je zaustavljala napade rivala. Jakovljevićeva je snažnim udarcem smanjila a Rudićeva majstorijom donela remi 3:3.

Na scenu je tada stupila Jelena Vuković, Igrajući sa dve lične tresla je mrežu Hrvatica u seriji. Tri gola u trećem delu a post Hrvatske je posle skoro 15 minuta Butić. U poslednjoj četvrtini još dva gola odličnih Srpkinja , ponovo mlada Teodora Rudić i na kraju iz kontre Ćorovićeva.

Velika pobeda, nagrada za trud, želju, motiv.

- Nije bilo lako ali smo psihološki izdržali 32 minuta. Digle smo se posle lošeg početka.Možda nam je i onaj poraz od Nemica pomogao - rekla je Vladana Jovetić.

Kapiten Dragana Ivković je čestitala ekipi:

- Bile su odlične. Pokušaćemo da pružimo otpor Italiji i Španiji i da protiv Francuske tražimo prolaz.

Junal Jelena Vuković:

- Ovo je Srbija i nikome neće biti lako da igra protiv nas.

Selektor Bajković:

- Bili smo prvi put favoriti. Posle emotivnog pražnjena od Nemica devojke su našle snage da se izvuku posle lošeg starta i pobede. Priprema je bila više psihološka nego fizička.Kada smo uhvatili priključak rutinski je bilo privodjenje kraju.