UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
07.02.2022 10:04 Starost: 2 yrs

Kategorija: Saopštenja

Svetsko prvenstvo 2022. u Budimpešti !

„Mađarski premijer Viktor Orban i predsednik FINA Husain Al-Musalam objavili su dogovor da glavni grad Mađarske bude domaćin Svetskog prvenstva od 18. juna do 3. jula 2022.

Sporazum je postignut nakon današnjeg odobrenja FINA biroa.

FINA i ključni akteri Organizacionog komiteta Fukuoka 2022. zajedno su se prošle nedelje dogovorili da se FINA svetsko prvenstvo pomeri od 13. do 29. maja 2022. na 14-30. jul 2023. zbog trenutnih uticaja na zdravlje varijante Omikron COVID-19 i trenutnih mera pandemije. u Japanu.

- Kao zajednica vodenih sportista, pronalazimo rešenja oko pandemije i objava je važan korak u ovom procesu- rekao je predsednik FINA Husain Al-Musalam- Znamo da treba da budemo maštoviti u našem pristupu u navigaciji kroz trenutnu zdravstvenu krizu za naše sportiste. Sporazum je svedočanstvo ovog rada. FINA takođe prepoznaje da se pandemija razvija različito u zavisnosti od vremena i mesta. Izuzetno smo srećni što imamo domaćine događaja koji dele našu strast prema vodenim sportovima i koji imaju volju, sposobnost i fleksibilnost da organizuju najprestižniji FINA događaj. Duboko smo zahvalni svim domaćinima i znamo da se sportisti u vodenim sportovima osećaju na isti način. Sa četiri svetska prvenstva u FINA-i i Olimpijskim igrama u Parizu 2024. tokom naredne četiri godine, maksimiziramo mogućnosti i potencijal zarade za aktuelne i nove sportiste u vodenim sportovima“, dodao je predsednik FINA-e Al-Musalam.

Budimpešta je bila redovno mesto za Svetski kup u FINA plivanju, Svetsku ligu u vaterpolu i Svetsku seriju FINA, Budimpešta je ranije bila domaćin FINA Svetskog prvenstva 2017. Na tom događaju je postavljeno 12 svetskih rekorda u bazenu tokom događaja koji je izvukao rekordan broj gledalaca i televizijskih gledalaca.

Na ovom FINA Svetskom prvenstvu će biti zastupljeni svi sportovi: plivanje, ronjenje, vaterpolo, umetničko plivanje i plivanje na otvorenom. FINA nastavlja da konsultuje sportiste i zainteresovane strane o rasporedu FINA Svetskog prvenstva u Dohi.“