UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
15.07.2021 20:14 Starost: 3 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Tokyo 2020

Vaterpolisti Srbije otputovali u Tokio

Vaterpolisti Srbije su večeras otputovali u Tokio odakle će produžiti u Kašivazaki na završne pripreme za Olimpijske igre.


Na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu pred poletanje selektor vaterpolista Dejan Savić istakao je da je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema i da je ekipa spremna za nastup u Tokiju.

– Mi smo u završnici jednog velikog ciklusa priprema, i u Kašivazakiju ćemo odigrati utakmicu sa reprezentacijom Crne Gore. Tim je skrojen na jako visokom nivou. Što se tiče Olimpijskih igara, nije bitna grupna faza, bitno je na koga idemo u četvrtini finala. Ne želimo da kalkulišemo nijednog momenta, i siguran sam da ova reprezentacija može, ne samo da brani, već i da osvoji neku od medalja – istakao je selektor Savić pred poletanje.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović istakao je da pred ekipom neće biti lak zadatak da se odbrani olimpijsko zlato, ali da svi u timu znaju šta je potrebno da do toga dođe.

– Mi znamo šta nam je cilj, znamo zbog čega smo trenirali celog olimpijskog ciklusa. Neće biti lako u Tokiju, grupa je zahtevna. Opet, ako budemo imali loš dan na takmičenju, onda neka se on desi u grupi. Nemamo prostora za greške kao što smo imali u Riju, znamo šta nam je činiti. Prvo želimo da se dobro odmorimo i naspavamo po dolasku u Kašivazaki i da se priviknemo na vremensku razliku i da spremni dočekamo Igre – naznačio je kapiten vaterpolo reprezentacije.

Nikola Jakšić je potvrdio reči selektora i kapitena i ocenio da su pripreme pred Olimpijske igre prošle u odličnoj atmosferi i da je cela reprezentacija spremna za nastup na Olimpijskim igrama.

– Spremni smo da pokažemo svima koliko možemo i da damo sve od sebe. Složio bih se sa selektorom i kapitenom, jedva čekamo dolazak u Japan, za ovo smo živeli pet godina i jedva čekamo početak Olimpijskih igara – rekao je Jakšić.