UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
09.01.2016 16:14 Starost: 8 yrs

Kategorija: Saopštenja, Beograd 2016

Zvanična konferencija za medije čelnika LEN

Nenad Negovanovic

Dan pre početka Evropskog prvenstva dosta dogadjanja . reprezentacije su stigle i odradile trening u Areni ke skrivajući zadovoljstvo vidjenim. Susreti selektora Savića sa kolegama Hernandezom, Tucakom, Stanojevićem.

U podne je održana zvanična konferencija čelnika LEN.Brojnim novinarima su se obratili Paolo Bareli, predsendik LEN, Milorad Krivokapić predsednik VS Srbije, Darko Udovičić, direktor Preduzeća EP vaterpolo 2016, Paulo Frišknet   , Marko Biri  marketing menadžer i Đani Lonci predsednik Tehničkog vaterpolo komiteta.
- Osećajte se kao kod kuće. Zahvalan sam predsedniku Bareliju na dobijenom poverenju da u kratkom vremenu dva puta budemo domaćini velikog takmičenja. U isto vreme se zahvaljujem predsedniki Srbije Tomislavu Nikoliću, premijeru Aleksandru Vučiću, svim ministrima, posebno Vanji Udovičiću i gradonačelniku Beograda Sinišii Malom. Bez njih ne bi uspeli.  – pozdravio je prisutne Milorad Krivokapić.
Prvi čovek evropske plivačke federacije Paolo Bareli je dodao:
- Posebno se zahvaljujem jednom ministru, neću reći kojem. Sada su drugačije prilike nego pre deset godina. Dva privremena bazena u predivnom objektu, sa 11000 posmatrača.  To je pravo čudo i
Darko Udovičić je želeo da istakne:
- Ponosam sam na tim na čijem sam čelu. Bili su nevidljivi a uradili su veliki posao. Nadam se da  ćemo 23.januara moći da kažemo da ovaj sport ima svetlu budućnost.
Očekuje se pravi spektakl u takmičenju koje će obilovati rekordima. Ukupno 28 ekipa, 16 muških i 12 ženskih će odigrati 100 utakmica. Akreditovano je 300 novinara, 100 više nego u Budimpešti pre dve godine.
Marko Biri je dodao:
- Čak 31 TV ekipa ima prava prenosa, u toj grupi je Pan paccifički partner EBU. Interesovanje su pokazali novinari iz Brazila, Japana, SAD. Sve utakmice će moći i da se posmatraju na lajv strimu na sajtu LEN.
Evropsko prvenstvo je u isto vreme i kvalifikacija za Olimpijske igre. Pored Srbije, Hrvatske i Grčke, plasman će kod muškaraca obezbediti pored njih  najbolje plasirana ekipa dok će još pet igrati na kvalifikacijama u Trstu. Kod žena prvak će steći pravo učešća na Igrama dok će još četiri ima biti učesnik završnih kvalifikacija.