Soccer


UNIQA

Metalfer Steel Mill
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Voda Diva

Fizio Group DOO
Keel
Malmsten
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Kafeterija Love and Brands
04.10.2021 09:12 Starost: 23 days

Kategorija: Saopštenja

Izdanja maraka Pošte Srbije posvećene vaterpolu (2)

Prikaz marke iz 1984. godine

Sledeća marka sa motivom vaterpola, delo je Dušana Lučića, a puštena je u opticaj povodom Olimpijade u Los Anđelesu 1984. godine, u kojoj  su naši reprezentativci osvojili zlatna odličja. Likovna obrada prigodnog izdanja, pod nazivom „Jugoslovenske olimpijske medalje Los Anđeles 1984”, štampana je ZIN, a izdanje je realizovano tehnikom višebojnog ofseta. Marka ovog izdanja nosi oznaku nominalne vrednosti 26 dinara.

 Prikaz marke iz  1988 godine


Naredno izdanje, iz 1988. godine, povodom Olimpijade u Seulu, posvećeno je zlatnim sportskim uspesima sa ovog takmičenja. Autor likovnog rešenja za ovo izdanje, koje je štampano višebojnim ofsetom u novosadskom „Forumu” je Marina Kalezić.

 

Prikaz marke iz  1992 godine

„Olimpijski ciklus” prigodnih izdanja sa motivima vaterpola nastavljen je i povodom Olimpijade u Barseloni, 1992. godine. Autor likovnog rešenja bila je Marina Kalezić.

Prikaz marke iz  1996 godine

Radomir Bojanić izradio je likovno rešenje za naredno zlato naših vaterpolista. Prigodno izdanje objavljeno je 12. aprila 1996. godine, pod nazivom „26. letnje Olimpijske igre – Atlanta '96” .

 

Prikaz marke iz 2001 godine

Zlatno odličje na Evropskom prvenstvu u vaterpolu 2001. godine bio je povod za objavljivanje prigodnog bloka u čast evropskog zlata naših vaterpolista, koji su tada odlikovani i Ordenom Nemanje prvog stepena. Likovno rešenje ovog bloka delo je akademskog slikara Radomira Bojanića, a štampano je višebojnim ofsetom u novosadskom „Forumu”.