UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
12.01.2020 18:13 Starost: 4 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Budapest 2020

EP Budimpešta - Poraz od Grkinja

VSS Aleksandra Krupanič

Grčka - Srbija 26:7 (9:1, 5:3, 5:2, 7:1)

Bazen Dunav arena. Sudije:Nikolosi (Italija), Ortega (Španija). Igrač više: Grčka 4 (4), Srbija 8 (3). Peterci: Grčka 1 (1), Srbija 1 (1).
GRČKA:Diamantopolu, Sukala 2, Diamantopolu 1, Plevritu, Avramidu 3, Murokefalitaki 6, Beneku 1, Kostia 2, ninu 2, Plevritz 5, Ksenaki 4, Stamatopolu.
SRBIJA: Lazić, Čegar 1, Pantović, Rudić , Josifović, Mišković 1, Gluščević , Mandić, Ilić, Vuković 3, Milićević 1, Jakovljević 1, Travar.

Srpkinje su starovali očekivanim porazom od Grčke. Jedna od najboljih selekcija na turniru iskoristila je priliku da pokaže svoju snagu i na kraju protiv borbenih ali kvalitetom nedoraslih naših devojaka zabeleži ubedljiv trijumf 26:7.
Nekako je početak još i bio dobar. U trećem minutu je Tijana Jakovljević smanjila na 2:1 da bi do kraja četvrtine usledio brodolom. Mreža Vanje Lazić je pogodjena još sedam puta. Od druge četvrtine je na golu bila Nikolina Travar. Vanja bez odbrane, Nikolina ih je skupila sedam.
Kod rezultata 10:1, Čegar i Vuković su smanjile razliku, do kraja četvrtine je pogodila i Miškovićka za 14:4. Pojačale su Grčkinje u trećem delu, pobegle na plus 14 a strelac za Srbiju je dva puta bila Jelena Vuković.
Završnica je protekla u demonstraciji snage grčkog napada. Još sedam golova u našoj mreži a poslednji pogodak za Srbiju i na utakmici je postigla najmladja Ana Milićević.
- Odbrana mora da još radi, uz to smo fizički slabiji od Grčke. Oni su profesionalci, igraju za Olimpijakos, Vuljagmeni, imaju 60 klubova, mi osam. Moramo da budemo realni. Nije malo dati sedam golova. Ponavljam moramo da popravimo odbranu. Mlada smo ekipa, šest debitanata oba golmana su prvi put. Andjelu Petrović fakultet nije pustio da bude na pripremama. Ovo je početak ekipe koja će imati takmičenja u mladjim kategorijama ovog leta. Samo da ih zadržimo na okupu. Imamo talentovane igračice, moramo da radimo i da za četiri godine budemo pravi konkurenti
Rusija u drugom kolu, u ponedeljak u 14.30?

- Mnogo su jake sa ogromnim brojem utakmica. Nekoliko nivoa lige a mi smo napredovali zahvaljujući regionalnim ligama. Volela bih da odbrana bude bolja i mi ćemo probati da se kroz ovu utakmicu spremimo za Hrvatsku i Slovačku. A one su nam najbitnije - rekla je savezni trener Dragana Ivković