UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
31.07.2013 12:27 Starost: 11 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Barcelona 2013

Dan posle susreta sa Crnom Gorom

Prvi put posle EP u Firenci 1999. reprezentacija neće biti učesnik polufinalnih borbi. Prvi put posle Melburna 2007. Srbija neće biti osvajač medalja. Ali i prvi put posle Olimopijskih igara od 1996. Srbija prvu godinu nije počela trijumfima na svim takmičenjima. Ko zna zašto je to dobro. Jedna tradicija je prekinuta, a to mogu da kažu i vaterpolisti Crne Gore koji su bili presrećni posle pobede nad Srbijom 9:8 u četvrtfinalu.

Dan posle meča selektor Dejan Savić je prvo konstatovao:

- Pobedila nas je odlična ekipa i to zasluženo. Znali smo šta nas čeka, odlučile su nijanse. Ponavljam da smo imali pad u poslednjem delu. Tokom meča smo ušli u kontakt igru koja njima fizički jačim više odgovara.Moglo je da bude i drugačije.

O sudijama Savić neće ništa da kaže:

- Nikada ne komentarišem sudjenje niti želim da u toj priči tražim alibi. Ne, imali smo šanse, nismo se odlepili kada smo mogli i to nam se vratilo.

Predstoji susret sa Španijom, sutra u 17 časova. Španci su poraženi od Italije 4:3 i bili su ljuti na sudije. 

- Ova generacija nikada nije bila u ovakvoj situaciji da mora da odigra još dve utakmice a da one ne donose medalju. Imamo trening večeras, imaćemo i sutra i učiniću sve da pronadjemo snage da se izdignemo.

Srbija je sa Španijom igrala 25 puta i 20 puta slavila. Pamtimo pobedu u finalu SP 2009, na peterce kao što i domaćin SP pamti trijumf za bronzu 2007. Oba susreta na peterce. Ovaj u Rimu je rešio Milan Aleksić koji je doživeo povredu mišića u meču sa Crnom Gorom. Veliko je pitanje hoće li igrati sutra.

- Manje me boli ali ... - kaže Aleksić koji nastavlja sa terapijama.

Raspoloženje adekvatno rezultatu. Ostaje da se vidi koliko će ekipa uspeti da se povrati pred Španiju. Prlainović podseća:

- Bolje je da budemo peti nego na nekoj drugoj poziciji .Domaćin je uvek nezgodan.

Na žalost narednih dana vaterpolisti neće biti u žiži interesovanja. I toj seriji medalja je došao kraj. Povećao se broj kvalitetnih zemalja, Hrvatska je imala dosta sreće protiv Australije, Španija bila egal sa Italijom, Grci su prijatno iznenadjenje, Madjari iz utakmice u utakmicu sve bolji. Tu su još Amerikanci, popraviće se Rumuni i Nemci... Više nema ekipa za koje su rezervisane medalje.