UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
14.01.2020 17:27 Starost: 4 yrs

Kategorija: Budapest 2020

EP Budimpešta Srbija - Rusija 13:9 (3:1, 4:3, 2:3, 4:2)

foto vss aleksandra krupanič


Srbija - Rusija 13:9 (3:1, 4:3, 2:3, 4:2)

Bazen Dunav Arena. Sudije: Ortega (Španija) i Horvat (Slovačka). Igrač više: Srbija 10 (8), Rusija 9 (4). Peterci: Srbija 1 (1)
SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 2, Dedović 1, Ranđelović, Ćuk 2, D.Pijetlović, Vico, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović 2, Prlainović 4, S.Mitrović, B.Mitrović. Selektor: Savić.
RUSIJA:Fedotov, Sučkov, Vasiljev, Derevijankin, Ašajev, Harkov 1, Merkulov 3, Nagajev 2, Bičkov 2, Kiseljev, Lisunov 1, Šepeljev, Stašenko. Selektor: Jevstignjejev.


Srbija je uspešno startovala na Evropskom prvenstvu. Pobeda protiv Rusije omogućiće će miran rad narednih danam sve do četvrtfinala jer Rumunija i Holandija nisu ekipe koje treba da brinu. Uz to videlo se da u igri Srbije ima mnogo rezervi pa je prvi utisak povoljan posebno u igri sa igračem više.
Potpuna kontrola igre u prvoj četvrtini. Odbrana i Mitrović na golu apsolutno bez greške. Lako su rešili dve situacije sa igračem manje. Rusi su do prvog pogotka stigli 34 sekunde pre prvog osmora preko Merkulova. Do tada su već tri lopte bile iza Fedotova. Filipović je pogodio iz peterca, zatim Mandić sa igračem više i iz kontre Prlainović.
Drugih osam minuta je obeležio upravo Prlainović. Prvo je bio isključen pa su Rusi smanjili na 3:2 a potom je dva puta bio zapažen u napadu. Majstorski gol u stilu rasnog centra za 5:2 a kada se rival sa dva pogotka iz daljine približio smirio ih je sigurnim udarcem sa igračem više. Mandić je zatim naterao rivala da bude isključen a Ćuk je doneo plus tri.
Loše je počelo drugo poluvreme. Tri izbačaja srpskih igrača i tri sigurne realizacije Rusa. Posle samo 2,5 minuta bilo je 7:7 pa je Savić bio prinudjen da zatraži tajm aut. Igra se vratila u normalu, odbrana se probudila a Aleksić iz teške situacije i Jakšić sa igračem više na asistenciju Ćuka su bili strelci za 9:7. Rusi su još jednom smanjili a onda su majstorski Prlainović pa Ćuk, Filipović i na kraju Dedović stavili tačku na utakmicu


IZJAVE



Dušan Mandić:
- Namučili su nas, igrali dobro. Zadovoljni smo pobedom, lepo otvorili prvenstvo. Malo smo se opuštali i tako su se vraćali. Ipak kontrola je bila naša sve vreme.
Filip Filipović:
- Utakmica nije na početku bila kako smo očekivali, već posle toga. Odbrana je bila slabija, devet primljenih golova nije previše ali nismo navikli. Posebno ne posle dobrog početka. Sada imamo dve slabije utakmice, moramo da udjemo u ritam. Prvi put na ovom bazenu smo posle tri godine i treba nam malo vremena.
Stefan Mitrović:
- Vraćali su se par puta, okazali su snagu. Otvorilismo dobro prvenstvo. Sada da se malo odmorimo jer nam stižu slabiji rivali ali moramo da zadržimo ritam kakve traže stresne utakmice.
Andrija Prlainović:
- Pobeda je najvažnija. Bilo je zanimljivo. Nema opuštanja sa Rusima. Brzo su nas stizali. Ovakva nam je utakmica trebala, mnogo više nego da smo dobili deset razlike. Početak jei možemo d abudemo zadovoljni. I dobri i loši detalji su normalni za prvo kolo.