UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
13.01.2020 13:03 Starost: 4 yrs

Kategorija: Budapest 2020

EP Budimpešta - Sutra prvi duel sa Rusima

Foto: VSS

Vaterpolisti Srbije sutra u 17.30 igraju prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Rival je, po mnogima, najkvalitetniji sastav posle, naravno, našeg tima. Ipak, Rusi ne bi trebalo da budu težak zalogaj ali je činjenica da zahtevaju pun oprez i respekt. Pogotovo jer je reč o fizički sjajno pripremljenom timu, koji ima dosta kvalitetnih pojedinaca i koji je na prošlom prvenstvu Evrope namučio Srbiju. Bilo je tada 11:9 za naš tim.

Danas je na programu bio samo jedan trening ali će Savić momke povesti na bazen i na dan utakmice. Svi su u timu svesni važnosti dobrog ulaska u takmičenje.

- Rusi su nam prvi rival i za mene je to jako dobro. Očekujem da bude sve kako treba da bi se posle mirno, kroz duele sa Rumunijom i Hoandijom pripremili za mečeve odluke - kaže golman Branislav Mitrović.

Od osamostaljenja Srbija u 19 mečeva nikada nije izgubila od Rusije. Nekada velika vaterpolo sila nema medalju sa velikog takmičenja još od 2004. kada je na Igrama u Atini osvojena bronza. Bila je to odlična ekipa.

- Oni i danas imaju kvalitetne igrače ali jednostavno uvek i nešto nedostaje. Kao da u najvažnijim momentima ne mogu da se povežu. Od nas zavisi, bitan je ulazak u utakmicu i da je dobro počnemo i posle mirno privedemo kraju - kaže Duško Pijetlović koji odlično poznaje ruski tim obzirom da je do prošle godine igrao u Dinamu iz Moskve.

Za Ruse na prvenstvu neće igrati jedan od najboljih igrača Holod zbog povrede ramena. Naši igrači kažu da pažnja treba da se obrati na centre Lisunova i Dervijakina, zatim odličnog šutera a tu su i internacionalci Merkulov i Harkov.

U svakom slučaju optimizam je prisutan. Srbi znaju kako se otvara veliko prvenstvo i gledaju samo sebe