UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
19.01.2016 20:08 Starost: 8 yrs

Kategorija: Reprezentacija, Beograd 2016

Srpkinje nisu uspele

Foto: Tanjug

Franc uska – Srbija 7:6 (2:3,0:0, 3:1,2:2)


Kombank arena. Gledalaca: 3000. Sudije: Stavridis  (Grčka) i Vendenvrot (Švajcarska). Igrač više: Francuska 4 (1), Srbija 8 (0).
FRANCUSKA:   Derent, Milo, Bašelie 1, Sakre 2, Žulnj 1, Mahe 1, Barbie, Tardi 1, Ad. Sakre, Jaskova 1, Klerk Dule, Šabrie.
SRBIJA: Jovetić,  Rudič 1, Pantović, Ćorović 1, Miladinović, Dujović, Luka 3, Rudić, Miloanović, Vuković 1, Ivković, Jakovljević, Aleksandrović. Selektor: Bajković

Devojke nisu uspele, poražene su u meču koji je mogao da im donese četvrto mesto i plasman medju osam najboljih timova Evrope.Za deveto mesto Srbija će 22.januara igrati sa Portugalom.

Posle dve četvrtine Srbija je golovima Luke 2 i Ćorovićeve vodila 3:2 preokrenuvši minus od dva gola. Šteta što u drugih osam minutanije bilo golova. Srbija nije imala rešenje sa igračem više i uz nedostatak iskustva nije imala ni snage za konačan trijumf.

U trećem delu su se Francuskinje vratile u igru, preokrenule na 4:3. Izjednačila je Vukovićeva 27 sekundi pre kraja ali je sa zvukom siree Sakre donela prednost svojoj ekipi. Sa još dva gola sredinom četvrtine Francuska je imala višak 7:4. U samom finišu Rudić i ponovo Lara su ublažile poraz. Odlična igra Jovetićeve, velika borbenost svih devojaka u sjajnoj atmosferi.

Ivana Ćorović je rekla:
 
- Borile smo se  do poslednje sekunde, na kraju nije ispalo kako smo želeli. Žalimo za propuštenom prilikom, hvala publici koja nas je nosila .Nadamo se da ovo prvenstvo neće značiti i kraj, već da će postojati kontinuitet u radu sa devojkama u vaterpolu.
 
Vladimir Bajković je dodao:
 
- Ne možemo da se približimo ekipama iz vrha bez jakih utakmica. Pokazali smo da naša amaterska ekipa može da se nosi sa profesionalcima kakvi igraju za Francusku. Možemo da budemo zadovoljni prikazanim.Ponosan sam na tim, devojke su pružile maksimum. Bile su inspirisane ambijentom, nisu se obrukale ni u jednoj utakmici.