UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
23.09.2023 11:16 Starost: 228 days

Kategorija: Evropski kupovi

EVRO KUP, Šabac Eliksir prošao, Partizan u igri, ispali Valis Vega i Radnički

Pre poslednjeg dana kvalifikacionih turnira Evro kupa poznata je sudbina tri od četiri srpska kluba. Šabac je prošao dalje, Partizan ima realne izglede, dok Radnički i Valis Vega nisu uspeli.

Šabac je odigrao pravi derbi sa Ortiđom. Odlična utakmica završena je pobedom našeg tima 11:9 (4:2, 1:3, 4:2, 2:2). U trećem delu Šabac se predvođen Stojanovićem odvojio. Činila je Ortiđa sve da se vrati u igru, imala minus jedan u finišu. Minut pre kraja Korać je postigao gol koji je obezbedio trijumf Šapca. Golove za pobednički sastav su postigli: Stojanović i Toholj 3, Korać 2, Maraš, Repanović i Mačić po 1.

U ovoj grupi Vega je ubedljivo nadigrao Dinamo iz Bukurešta 17:7 (3:1, 6:2, 4:2, 4:2). Valjevci nisu propustili priliku da zabeleže trijumf, igrajući sve vreme daleko kvalitetnije od rumunskog sastava.Strelci za Valis su bili: Brkić 4, Rogač i Kovačević 3, Radanović i Kasum 2, Mitrović, Krstić i Nikolov po 1.

U večernjoj utakmici francuski Nojsi la Sek je bio bolji od Valisa 14:11 (4:2, 1:3, 5:4, 4:2). Tim koji vodi Miloš Saković vodio je 2:0, držao se do 9:9 ali je zatim kvalitet rivala presudio. Za Valis Vega golove su dali :Radanović, Krstić, Brkić, Kovačević po 2, Mitrović, Baucalo, Rogač po 1.

U svojoj drugoj utakmici u grupi u Duizburgu Partizan se namerio ponovo na Italijane.Posle pobede protiv Palerma na peterce, crno-beli su u subotu pre podne poraženi od daleko iskusnije Savone 10:15 (2:6, 4:3, 4:4, 0:2 ). Italijanski predstavnik je već u prvoj četvrtini stekao ubedljivu prednost od četiri gola. Uporni vaterpolisti Partizana su bili na minusu od dva gola. Poslednji put je bilo 10:12, da bi tada Đorđeti i drugovi pojačali ritam i stigli do trijumfa.

Golove za crno-bele su postigli: Gladović 3, Tomić i Trtović 2, Jauković, Drašković, Kutajar po 1.

U vecernjem programu crno-beli su deklasirali Sete 17:7 (6:3, 5:1, 4:1, 2:2). Strelci za Partizan: Giga, Dimitrijević, Gladović i Drašković po 3, Trtović 2,  Krstić, Tomić i Smiljević po 1. U poslednjem kolu Beograđani igraju sa Duizburgom a zajedno sa Savonom i Palermom ostaju u trci za jedno od prva dva mesta koje vodi dalje. Partizan treba u nedelju da pobedi Duizburg a ukoliko Savona pobedi Palermo srpski tim će nastaviti takmičenje.

Radnički je u Rijeci poražen od Solarisa 9:10 (2:5, 1:1, 4:2, 2:2) . Neuspeh je značio  i oproštaj srpskog kluba od ovog takmičenja. Loše su Kragujevčani počeli. Na poluvremenu je Solaris vodio 6:3. U trećem delu srpski tim se razigrao, sa tri gola je rezultat izjednačen. Ipak Šibenčani su stekli prednost od dva gola koju je naš sastav uspeo samo da ublaži. Iz ove grupe su prošli Primorje i Solaris.

 Za Radnički je Vićković postigao 3 gola, Ranđić 2, Stanojević, Janković i Dadvani po 1.