UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
04.06.2022 23:55 Starost: 2 yrs

Kategorija: Evropski kupovi

U finalu Novi Beograd poražen na peterce

U finalu Lige šampiona vaterpolisti Novog Beograda su na svom bazenu poraženi od Pro Reka 17:16 posle izvođenja peteraca. U regularnom delu bilo je 13:13 (4:4, 2:1, 5:4, 2:4). Kod izvođenja peteraca neuspešni su bili Mandić i najbolji igrač finala Jakšić. Na drugoj strani bez gola je ostao Janger a odlučujući pogodak je postigao sjajni Zalanki.

Divovska je bila borba u finalu sa čak 7i udarcem na gol. Novi Beograd, vidljivo umoran je bio tim koji je imao igru za pobedu. Pro reko je prvi put poveo 8:7 ali su Rašović dva puta i Pijetlović vratili plus dva i sa obećavajućih 11:9 otišao je Novi Beograd na poslednji odmor. Ipak, sa dva gola Janger je izjednačio na 11:11 ali je do kraja dva puta domaćin imao minimalnu prednost preko oba puta preko Jakšića. Zalanki je 12 sekundi pre kraja izjednačio a udarac Mandića u poslednjem napadu nije bio uspešan.

Strelci za Novi Beograd su bili:Jakšić 6, S.Rašović 3, Mandić, Pijetlović, Vlahopulos i Drašović. Kod Pro Reka golove su postigli : Zalanki 5, Janger 4, Kanela 2, Ivović i Halok.

Kod peteraca za Novi Beograd su pogodili:S.Rašović, Drašović i Vlahopulos a za Pro Reko Ivović, Kanela, Di Fulvio i Zalanki.