UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
26.07.2019 10:30 Starost: 5 yrs

Kategorija: Gwangju 2019

SP sa Australijom sutra za peto mesto novo

Srpski vaterpolisti su danas odradili trening a imaće rasplivavanje i pre podne na dan utakmice za peto mesto protiv selekcije Australije (subota 8.30). To će biti poslednji susret Srbije u Gvandžuu, peto mesto bi bio sasvim dobar plasman za ovaj sastav.

Australija je loše počela prvenstvo porazom od Hrvatske 14:4 ali je zatim u osmini finala napravila iznenadjenje pobedivši Crnu Goru, U četvrtfinalnom susretu oštećeni su protiv Madjarske inače su mogli medju prve četiri ekipe.
Na svetskim prvenstvima Australija je samo 2009. igrala nerešeno sa Srbijom 8:8.NI pre ni posle toga nije mogla da ugrozi naš sastav. Kako je Srbija došla u Gvandžuu u izmenjenom sastavu jasno je da Australija ima pobedničke ambicije.

Nedavno su u Svetskoj ligi dve selekcije odigrale dva susreta i oba su pripala Srbiji ali se pamti prvi u kojem je nevreme zaustavilo odličnu igru učenika Elvisa Fatovića.
Posle loše igre protiv Nemačke, igrači su sa stručnim štabom analizirali greške kako bi u borbi za peto mesto bili što bolji.

- Nije nevažno da li ste peti ili šesti a važan je i kompletan utisak - poručio  je selektor Dejan Savić.

Strahinja Rašović jedan od naših najboljih igrača na Svetskom prvenstvu je rekao:
- Moramo da popravimo pristup samoj igri i da sa više angažovanja udjemo u susret. Nisu ni malo lak protivnik, igrali smo na pripremama u  Beogradu. Odlično se poznajemo. Nadam se da ćemo odigrati mnogo bolje i da ćemo pobedom završiti takmičenje.