UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
28.07.2021 15:13 Starost: 3 yrs

Kategorija: Tokyo 2020, Reprezentacija

OLIMPIJSKE IGRE, sutra sa Australijom



Utakmica između Srbije i Australije biće poslednja u programu trećeg kola. Ovaj meč je u srpskim planovima označen kao jedan koji mora da se dobije kako bi se obezbedio plasman u četvrtfinale. Međutim, posle trijumfa Australije protiv Hrvatske, jasno je da se situacija promenila i da bez obzira na ishod sutrašnjeg susreta, pet ekipa i dalje ostaju u trci za četiri mesta.Utakmica se igra u 12.50 po našem vremenu.

Poraz od Španije je arhiviran, duel sa Kazahstanom pokazao napredak u kompletnom utisku mada rival nije klasa, pa se meč sa Australijom dočekuje sa realnim optimizmom:
- Opasni jesu, uvek nezgodni ali i mi se nešto pitamo. Pokazalis u protiv Hrvatske da su u formi, da mogu sa svakim i to tera na oprez. Uvek su fantastično pripremljeni, ne smemo da uđemo njihov ritam sa mnogo plivanja. Igraju snažno uvek do kraja, bitno je samo da ne srljamo - rekao je Sava Ranđelović.
Stefan Mitrović je ukazao na želju ekipe da što pre reši meč:
- Ne smemo da preterujemo, moramo da igramo strpljivo. Australija je uvek nezgodna. Videli smo da su fizički odlično pripremljeni, da igraju beskompromisno, da ne posustaju. Gledali smo njihov meč sa Hravatskom u kojem su pokazali visok nivo igre. Moramo da igramo našu igru, da ih uvedemo u naš ritam. Ne zaboravite i da su protiv Crne Gore dve četvrtine delovali moćno. Znamo da protivnik nije lak i spremićemo se.
Australija nije nikd bila bolja od Srbije na Olimpijskim igrama ali je uvek bila jako, jako težak rival.