UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
16.12.2008 16:35 Starost: 15 yrs

Kategorija: Vaterpolo savez

Marović predsednik Skupštine

Na današnjoj sednici Skupštine VS Srbije za predsednika ovog tela izabran je jednoglasno proslavljeni reprezentativac i istaknuti vaterpolo radnik Uroš Marović. Zanimljivo je da je Marović ovu funkciju obavljao do 1.novembra 2006.kada ga ja zamenio Mirko Sandić. Posle usvajanja izveštaja o radu izmedju dve sednice Skupštine kao i izveštaja Nadzornog odbora Skupština je dala poverenje predsedniku Upravnog odbora Veliboru Sovroviću i generalnom sekretaru Marku Stefanoviću da nastave sa radom na ovim mestima.

Marović je najavio veću ulogu predsednika Skupštine.U dužem izlaganju zatražio je da se do naredne Skupštone koja će biti 31. marta donesu materijali koji će biti vezani za buduću strategiju saveza: struka, marekting, odnosi sa državom, odnosi u vaterpolo svetu, razvoj klubova, formiranje tela unutar samog saveza.

Velibor Sovrović je informisao o pomoći koju će savez dodeliti klubovima u narednom periodu. Tačka dnevnog reda posvećena planu i programu rada za 2009. preinačena je u predlog kalendara takmičenja i kao takva je usvojena. Pojedini predstavnici klubova su zatražili da se o kalendaru izjasni pre svega stručni savet.

Bilo je reči o Udruženju klubova. Dugo traje inicijativa za formiranjem ovog organa a sada je doneta odluka da petočlana komisija donese predlog normativnih akata do sredine januara i da se zatim o svemu izjasni Upravni odbor .Ali i da nema nikakvih smetnji da se telo formira mada je predsednik Marović u diskusiji istakao da se radi o Udruženju koje već ima sve funkcije u sadašnjem VS Srbije i da je možda nepotrebno.Ipak ostavio je klubovima da se dogovore.