UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
07.08.2021 16:55 Starost: 3 yrs

Kategorija: Tokyo 2020

OLIMPIJSKE IGRE, Srbija spremna za finale sa Grčkom

foto:orangepictures.nl

Vaterpolo reprezentacija Srbije će pokušati sutra da odbrani zlato iz Rija 2016. Posle pet godina, naši vaterpolisti su učesnici finalnog meča olimpijskog turnira.

Od 9.30 po našem vremenu rival će biti reprezentacija Grčke koja je u Tokiju zabeležila šest pobeda i remi sa Italijom. Odavno Grčka nije imala ovako dobar tim, istaknute pojedince, atmosferu koja im daje za pravo da se nadaju uspehu.

- Opasni jesu ali opasni smo i mi. Posebno posle onako dobijene polufinalne utakmice protiv Španije koja nas je iscrpela i fizički i psihički. Ali kada se igra finale nemamo pravo na umor - kaže bek Sava Ranđelović.

Grčka nikada nije pobedila Srbiju u zvaničnim takmičenjima. Jedini remi ostvaren je na Igrama u Riju kada je bilo 9:9.

- To ništa ne znači. Niko ne ulazi u finale da bi izgubio. Biće to velika utakmica, protivnik je igrao odlično u Riju i nema dileme da moramo da samo sve od sebe - kaže Ranđelović.
Stefan Mitrović je igrao dve godine u Grčkoj. Branio je boje Olimpijakosa i odlično poznaje protivničke igrače:

- Zerdevas je u životnoj formi. Ističu se strelci Argiropulos, Genidunas, Funtulis ali moramo da obratimo pažnju na Papanastasijua i Vlahopulosa. Odlična ekipa i nema dileme da će to biti velika borba za zlato.

Nikola Jakšić igra u odličnoj formi:
- Izuzetno cenim grčki sastav. Mislim da su ovde sa Špancima najviše pokazali do sada na turniru.Finale je prvi ostvareni cilj i još jkedan korak, jedna dobra utakmica i pobeda nam trebaju do zlata. Znamo zbog čega smo ovde došli, ostao je još taj meč.

Ulazak u finale je najveći uspeh grčkog vaterpola koji ima dve bronze sa svetskih prvenstava, tri sa Svetske lige i srebro na Svetskom kupu daleke 1997.

Srbija je napravila neverovatan niz od šest uzastopnih odličja na Olimpijskim igrama. Prve dve sa vaterpolistima iz Crne Gore u okviru DZ SCG, a od 2008. u Pekingu kao samostalna država. Ovo je drugo uzastopno finale Srbije a treće ako se računa i finale sa Mađarima 2004.

- Još jedna utakmica, to je utakmica svih utakmica - kratko je rekao kapiten Filip Filipović.