UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
21.08.2016 00:03 Starost: 8 yrs

Kategorija: Rio 2016, Reprezentacija

OLIMPIJSKE IGRE: Srbija osvojila ZLATO

Srbija - Hrvatska 11:7 (3:2, 3:1, 3:2, 2:2)

Rio de žaneiro - Bazen: Olimpijski plivački centar. Gledalaca: 10.000. Sudije: Georgios Stavridis i Peter Molnar.

Igrač više: Srbija 6 (2), Hrvatska 12 (2).

SRBIJA: Gojko Pijetlović, Mandić 4, Gocić 1, Ranđelović, Ćuk, Duško Pijetlović 2, Nikić 1, Aleksić, Jakšić, Filipović 2, Prlainović, Stefan Mitrović 1, Branislav Mitrović. Selektor: Dejan Savić.

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Petković, Lončar, Joković, Bukić, Macan, Bušlje, Sukno 3, Krapić, Šetka 1, Garsija 2, Bijač. Selektor: Ivica Tucak.

Srbija je olimpijski šampion, prvi put od osamostaljenja 2006. Na taj način vaterpolisti su objedinili sve moguće trofeje i pitanje je da liš je to nekome pošlo za rukom.

Sjajna predstava od početka do kraja. Ni jednog trenutka odlična hrvatska ekipa nije mogla da parira našoj reprezentaciji. Bilo je 1:1 posle golova Pijetlovića i Sukna ali je do kraja četvrtine naša reprezentacija golovima Mandića i Mitrovića obezbedila prednost.

Odlično je Srbija igrala sa igračem manje čitav susret. Imala je dvostruko više isključenja ali se to nije osetilo. U drugoj četvrtini posle četiri minuta Nikić je postigao gol za 4:2, onda je Gocić lepom parabolom povisio na tri gola da bi takvu prednost pred veliki odmor sačuvao sjajni Dušan Mandić.

Odmaj je smanjio Burić na 6:4 da bi razigrani Filipović sa dva pogotka obezbedio najveću prednost 8:4. Gol Sukna i onda dum Dušana Mandića u mrežu Pavića koji je zamenio Bijača.

Poslednjih osam minuta formalnost. Srbija je rutinski čuvala prednost , DUle Pijetlović za 10:5 i biser Dusana Mandića za 11:6 a poraz Hrvatske je ublažio Garsija.

Usledilo je veliko slavlje na tribinama i u bazenu. Selektor Dejan Savić ni ovoga puta nije bio u bazenu. Primio je čestitke ministra Udovičića, predsednika OKS Divca, predsednika VSS Krivokapića, gen.sekretara Marijanam direktora preduzeća Udovičića i članova Upravnog odbora.

- Teško je sve opisati, koliko smo radili za ovo. Sada je vreme za neke nove klince, da nastave našim putem. Ovo je ekipa za ponos i srećan sam što sam bio mali šraf. Videću šta ću dalje, nešto sam sebi obećao ali neka se slegnu emocije - rekao je Filip Filipović.

Živko Gocić i Slobodan Nikić su na maestralan način stavili tačku na svoju karijeru. Gociću su skandirali "Jedan je Žile kapiten" i kapiten nije izdržao. Zaplakao je.

- Bilo je divno biti deo ove priče. Ovo su šampioni,.Bilo je teško ali kao što je Manda rekao digli smo se iz pepela poput feniksa. Gotovo je, na najlepši način. Hvala drugovima, trebalo je ovo izdržati.

Boba Nikić:

- Nikad teže nismo osvojili zlatnu medalju. Ogromna je zasluga Dejana Savića. Kakav šmeker, kakav tip. Bodrio nas je sve vreme. Ovo je predivan kraj reprezentativne karijere. Sve smo osvojili.

Bane  Mitrović je dodao:

- Nismo svesni šta smo uradili a postali smo olimpijski šampioni ono za šta se trenira čitavu karijeru.

Gojko Pijetlović:

- Prvi put ću da budem prepotentan. Premočni smo, čast je i trenirati sa ovom ekipom.Uradili smo ono što niko nije nikad.

Andrija Prlainović:

- Izvanredno smo odigrali sa jako malo grešaka za finale. Drago mi je što je ovako ispalo i znao sam posle utakmice sa Australijom da  možemo do kraja.