UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
09.07.2021 17:02 Starost: 3 yrs

Kategorija: Saopštenja, Tokyo 2020

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije blagoslovio vaterpoliste

Foto Tanjug Miloš Milivojević

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije ugostio je srpske vaterpolo reprezentativce i blagoslovio ih pred put na Olimpijske igre u Tokiju uz poruku da će uspeh sigurno postići ako budu jedinstveni. U Patrijaršiji sa vaterpolistima bio je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Patrijarh je vaterpolistima poručio da postići uspeh ne zavisi samo od toga koliko su dobri, nego i od toga ko je s druge strane, pojasnivši da protivnici sa druge strane nisu neprijatelji, već učestvuju u igrama uz duh takmičenja ko će biti bolji.

Patrijarh kaže i da je smisao takmičenja da budemo bolji od sebe, a da u pobedi prepoznajući drugog prepoznamo da je i taj drugi, iako je izgubio, učestvovao u radosti naše pobede.
- Olimpijske igre su borba za vrlinu - poručio je patrijarh i naveo da je u prevodu antičke poslovice na srpski „U zdravom telu, zdrav duh” izostavljeno da je potrebno moliti se za zdrav duh u zdravom telu. - Iz te poslovice izvlačimo zaključak da je cilj igara iskazivanje vrline, a Olimpijske igre su mesto gde se slavi vrlina.

Poželeo je uspeh vaterpolistima uz poruku da budu bolji od sebe i uz molitvu Bogu da rezultat bude najbolji.
- Ako budete kao jedan organizam, uspeh je zagarantovan - poručio im je patrijarh uz želje i molitvu da se vrate sa medaljom.
Viktor Jelenić predsednik Vaterpolo saveza Srbije poklonio je plaketu patrijarhu Porfiriju, a kapiten reprezentacije Filip Filipović kapicu naše reprezentacije.