UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
27.05.2021 15:54 Starost: 3 yrs

Kategorija: Saopštenja

Konferencija za medije povodom F8 u Beogradu

Povodom početka Finalnog turnira vaterpolo Lige šampiona („Water polo Champions league final eight“), jednog od najvećih sportskih događaja koji će se održati od 3. do 5. juna u Beogradu i Srbiji ove godine, danas je održana konferencija za medije u Skupštini grada Beograda na kojoj su se javnosti obratili predstavnici Organizacionog odbora turnira.

Gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić, kao predsednik Organizacionog odbora turnira rekao je da mu je izuzetna čast što se ovaj prestižni vaterpolo turnir ove godine održava u Beogradu, naglasivši da je naš grad mnogo puta do sada bio uspešan organizator mnogih velikih sportskih takmičenja.

-Ove godine Beograd će ugostiti najboljih osam ekipa iz vrha svetskog vaterpola, i velika je čast što je Beograd uspeo da dobije organizaciju fajnl-ejt turnira Lige šampiona u vaterpolu. Tako značajni gradovi u kojima je vaterpolo cenjeni sport kao što su Budimpešta, Barselona, Atina bili su konkurenti, ali na kraju je Beograd domaćin ovog turnira. Nažalost, ove godine nećemo imati publiku na tribinama zbog stanja sa pandemijom korona virusa, ali se nadamo da ćemo sledeće dve godine imati mogućnost da turnir održimo i pred navijačima, rekao je dr Zoran Radojičić i dodao da se zahvaljuje svim organizatorima na datom doprinosu da vaterpolo vratimo na velika vrata u Beograd.

Ispred Vaterpolo kluba Novi Beograd, koji je organizator turnira, obratio se Đorđe Pejičić koji je govorio o tehničkim detaljima organizacije turnira.

-Takmičenje se održava od 3. do 5. juna na bazenima SC “11.april” na Novom Beogradu. Ekipe koje učestvuju su: Pro Reko iz Italije, Hanover iz Nemačke, Ferncvaroš iz Mađarske, Marsej iz Francuske, Jug iz Hrvatske, Breša iz Italije, Barseloneta iz Šapanije i Olimpijakos iz Grčke. Utakmice uživo publika će moći da prati na kanalima Sport kluba. VK Novi Beograd je kao organizator dobio vajld-kard i sledeće dve godine, biće učesnik fajnl-ejt turnira, koji će takođe biti održani na našim bazenima. Za naš klub ovo je velika čast, i potrudićemo se da organizaciju sprovedemo na najvišem mogućem nivou – izjavio je Pejčić.

Darko Udovičić, predstavnik Ministarstva Omladine i sporta u Vladi Republike Srbije istakao je da je da resorno Ministarstvo uvek podržava organizaciju ovako značajnih međunarodnih sportskih događaja.

-Srećan sam što smo danas ovde i što promovišemo jedan sportski spektakl koji nas očekuje u naredne tri godine. Promocija vaterpola, a i sporta uopšte, preko je potrebna Gradu Beogradu i Republici Srbiji. Siguran sam da će VK Novi Beograd i Vaterpolo savez Srbije uspešno organizovati ovo takmičenje. Nadamo se da će Srbija sledeće godine imati više od jednog predstavnika na završnom turiniru, a na podršku Ministarstva uvek mogu da računaju – istakao je Udovičić.

U Vaterpolo savezu Srbije ne kriju zadovoljstvo što je Beograd domaćin najelitnijeg klupskog vaterpolo takmičenja, a generalni sekretar VSS Nemanja Marijan rekao je da to što se ovaj turnir održava u Beogradu samo pokazuje da srpski vaterpolo gaji visoku reputaciju i u rezultatima i u dobroj organizaciji velikih turnira.

-Zahvaljujem se VK Novi Beograd na inicijativi i ambicijama koje je pokazao ne samo u organizacionom smislu, već i u igračkom smislu, u razvoju kluba, i verujem da će ovaj klub imati ozbiljnu ulogu u evropskom i svetskom vaterpolu. Vaterpolo savez čini sve da se naši klubovi finansijski podignu i zahvaljujem se Ministarstvu omladine i sporta, kao i Vladi Republike Srbije od kojih imamo veliku pomoć u stabilizaciji naših klubova – kazao je Marijan.

Ispred opštne Novi Beograd, medijima se obratio i član veća GO Novi Beograd Nemanja Đukić koji je izrazio ogromno zadovoljstvo što će opština Novi Beograd učestvovati u organizaciji ovako bitnog događaja i zahvalio se svima koji su organizaciju takmičenja pomogli.

„Water polo Champions league final eight“ će ove godine biti održan od 3. do 5. juna na bazenu SC „11.april“ na Novom Beogradu, a ovaj sportski događaj koji okuplja najbolje vaterpoliste sveta biće održan u Beogradu i naredne dve godine kada ćemo imati predstavnika Srbije na tom takmičenju.
Domaćin najboljim evropskim klubovima na fajnl-ejt turniru biće Vaterpolo klub „Novi Beograd“, u suorganizaciji sa Vaterpolo savezom Srbije, a uz podršku Republike Srbije  i Grada Beograda.