UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
22.09.2023 21:08 Starost: 219 days

Kategorija: Evropski kupovi

EVRO KUP, pobeda Šapca, poraz Radničkog

Foto> KVK Radnički VK Šabac

Partizan i Valis Vega su odmarali danas u kvalifikacijama Evro kupa za bodove su se borili Šabac na svom bazenu i Radnički u riječkoj grupi..

Šabac je susret rešio u prvom delu kada je serijom 5:0 odmakao na 7:2. Francuzi koje vodi Stefan Ćirić a u timu je Viktor Rašović su bili nemoćni u svakom segmentu. Šabac je na kraju slavio 13:9 (5:2, 4:3, 4:2,0:2) i posle dva kola ima maksimalan broj bodova . Za Šapčane su efikasni bili: Toholj tri, Krug i Dragović po dva, Repanović, Kopcev, Barać, Stanić, Stojanović i Korać po jedan dok je za Francuze Rašović postigao jedan gol. U grupi je Ortiđa slavila protiv Dinama 13:10.

Radnički je na startu kvalifikacija u Rijeci imao najtežeg rivala, domaćina Primorje. Kragujevčani su u igri sa 30 izbačaja, čudnim sudijskim aršinom, poraženi 8:6 (0:1, 2:2, 3:1, 3:2). U poslednjih 90 sekundi Riječani su postigli dva gola i rešio susret. Golove za Radnički su postigli: Janković, Ranđić, Pljevančić, Vićković, Šulc i Antić po jedan.U istoj grupi Solaris je savladao Oradeu 13:12.

U subotu , trećeg dana kvalifikacija, svi srpski klubovi će biti u pogonu. U „A“ grupi u Šapcu u 9 časova, Valis Vega će igrati sa Dinamom iz Bukurešta. Sat kasnije u Duizburgu Partizan ima važnu utakmicu sa Savonom, U 18 Valis Vega će odmeriti snage sa Nojsi la Sekom dok će Partizan u 19 igrati protiv Setea. U 19.45 u grupi u Rijeci Radnički će igrati protiv Solarisa. Poslednji će na scenu Šabac Eliksir koji u 20 časova na svom bazenu dočekuje u derbiju Ortiđu.