UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
02.08.2012 14:21 Starost: 12 yrs

Kategorija: Reprezentacija, London 2012

OLIMPIJSKE IGRE: Crna Gora - Srbija 11:11 (1:3, 2:1, 5:4, 3:3)

Vaterpolo arena. Gledalaca 5000. Sudije: Stavridis (Grčka), Kaputi (Italija). Igrač više: Crna Gora 17-9, Srbija 16-8. Srbija dva igrača više 1 (0).

CRNA GORA: Šefik, Brguljan 1, Pasković 1, Petrović, Drašković, Radović 1, M.Janović 2, N.Janović 1, Ivović 3, Zloković 1, Gojković, Jokić 1, Šćepanović. Selektor:Perović.

SRBIJA: Soro, Šaponjić, Gocić, Udovičić 2, Mandić, D.Pijetlović 1, Nikić 1, Aleksić, Radjen,Filipović 2, Prlainović 5, Mitrović, G.Pijetlović. Selektor: Udovičić

U trećem kolu olimpijskog turnira u Londonu Srbija i Crna Gora su odigrali 11:11 u izuzetno zanimljivom meču. Srbija je sve vreme bila u vodjstvu najviše sa dva gola razlike. Medjutim dva pada u igri omogućili su protivniku da stigne do boda. U poslednji minut trećeg dela Srbija je ušla sa dva gola predosti ali su Crnogorci iskoristili dva igrača više, dok smo mi naše propustili. U poslednjih osam minuta opet dva gola viška da bi Ivović tačno 120 sekuni pre kraja a potom i Mladjan Janović izjednačili. Srbija je 51 sekundu pre kraja krenula u napad, brzo dobila igrača više ali je Prlainović loše šutirao. Srećom i sa igračem manje u poslednjih oet sekundi smo se odbranili i sačuvali bod koji mnogo znači.

- Bili smo bliži pobedi. Utakmica je imala dva dela. U prvom smo odlično igrali sa igračem manje. Posle velikog odmora se promenio kriterijum sudjenja pri dosudjivanju faula na pet metara. Crnogorska serija 5-5 sa igračem više nas je destabilizovala ali smo i dalje mi bili ti koje držimo kontrolu. Na kraju smo napravili greške koje se sigurno neće dogadjati u nastavku takmičenja. To je moja odgovornost. Sada smo u četvrtfinalu a potpuno je nebitno ko nas tada čeka jer sve ekipe izuzetne- rekao je Dejan Udovičić.

Milan Aleksić je konstatovao da smo bili bliži pobedi

- Moramo da budemo zadovoljni . Pobedama u narednim susretima sa SAD i Rumunijom nas dovodi do prvog mesta u grupi.Ovo je bila najbolja utakmica na turniru, neizvesna do samog kraja .

Filip Filipović je često bio na meti oštrih rivala:

- Stresna utakmica. Imali smo dobijen meč. Bilo je i dosta grešaka ali to je razumljivo Ostali smo ozbiljni kandidati za medalju sa velikim šansama.

Živko Gocić :

- Najvažnije je da nismo poraženi. Imali smo više puta priliku da utakmicu provedemo kraju. Mogli su i oni da osvoje bodove tako da je ovaj remi za nas velkiki. Loše smo igrali sa igračem manje posle velikog odmora.Ne može da se sve odigra perfeknto. 

Slobodan Nikić igra u sjajnoj formi:

- Odlična utakmica . Imali smo velike šanse da  pobedimo, ali smo na kraju malo posustali .Ovo je još grupa , ono pravo je od četvrtfinala. Ostaju nam još ni malo laki susreti sa Amerikancima i Rumunima. 

Duško Pijetlović je dodao:

- Očekivao sam našu pobedu,ali remi nije neuspeh. Imamo stvari u igri koje moramo da popravimo. Nadam se da ćemo u tome da uspemo i da ćemo kako su turnir bude odvijao igrati sve bolje i bolje.

 

Andrija Prlainović je po treći put postigao pet golova;
- Golovi nisu bitni. Jako teška utakmica a primili smo dosta pogodakada bi pobedili. Sada je najvažnije da je sve u našim rukama. Možemo da budemo prvi na tabeli i daćemo sve od sebe da tako bude.  Moramo da budemo zadovoljni i ako smo bili bliži pobedi