UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
24.07.2022 17:36 Starost: 2 yrs

Kategorija: Reprezentacija

SVETSKA LIGA, pobeda protiv Australije, na redu Italija

Srbija – Australija 14:7 (4:3, 3:1, 2:3, 5:0)

Sudije: Severo (Italija), Dumas (Holandija). Igrač više: Srbija 10 (3), Australija 11 (2). Peterci: Srbija 6 (6), Australija 2 (2)

SRBIJA: Rističević, Branković, Subotić 4, Pljevančić, Milojevic 1, Vico 1, Vučinić 1, Lukić 1, Martinović, Radulović 3, Stojanović 2, Velkić 1, Dobožanov. Selektor: Savić.

AUSTRALIJA: Portet, Tausend, Ford, Nagus, Pauerv2, Mek Džanet, Pavilard 1, Holden, Barns, Put, Pot 1, Edvards 3, Hedžes. Selektor: Hamil.

U najboljoj utakmici na završnom turniru Svetske lige u Strazburu Srbija je ubedljivo pobedila Australiju i sutra će u četvrtfinalu u 16 časova igrati sa Italijom.

I protiv Španije se većim delom videlo da je poraz od Crne Gore bila posledica slabog dana prouzrokovanog pre svega umorom. Danas, u duelu sa timom koji je bio veliki rival na SP u Budimpešti (6:5) je bilo mnogo bolje u svakom segmentu. Odbrana se znalački nosila sa Australiiancima, zatvorila je šutere i lako rešavala probleme na dva metra. Branili su vrlo dobro i kapiten Rističević i Dobožanov koji je debitovao na turniru.

U napadu su centri odradili ogroman posao. Za Vica bekovi rivala nisu imali rešenje, izborio je četiri peterca a po jedan su još zaslužili drugi centar Velkić i Vučinić. I šuteri su bili raspoloženiji nego u prethodna dva dana, Raduloviću su se pridružili Subotić i Stojanović.

Posle relativno izjednačene prve četvrtine u kojoj Srbija najviše preko Radulovića jurila a preko Lukića i prestigla Australijance, u drugoj se videla nadmoć našeg tima, krunisana sa tri gola prednosti.

U trećem delu nije sve u napadu bilo kako treba. Srbija je do golova stigla iz dva peterca preko Subotića. Uporni rival se približio na dva pogotks ali je , ispostavilo se to od njega bilo sve. U završnih osam minuta odlična partija srpskih igrača koji su efekntim golovima napunili mrežu protivnika i i stigli do ubedljivog trijumfa.