UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
25.07.2023 11:11 Starost: 300 days

Kategorija: Fukoka 2023

SP FUKUOKA Srbija u polufinalu !!!

Foto:Orange.NL

Italija – Srbija 14:15 (3:3, 2:2, 4:4, 2:2- 3:4)

Bazen Marina Mesi. Sudije: Zvart (Holandija), Om (Nemačka). Igrač više: Italija 12 (8), Srbija 10 (6). Dva igrača više Srbija 1 (0), Peterci:Srbija 2 (1), Italija 1 (1)

ITALIJA: Del Lungo, Di Fulvio 3, Damonte, Marcialo, Fondeli, Kanela 2, Veloto 1, Ečenike, Prešuti 1, Bruni 2, Di Soma 2, Dolče, Nikosia. Savezni selektor: Kampanja.

SRBIJA: Mišović, Radulović, Rašović 4, Ranđelović, Lazić 1, Milojević, Drašović 1, Jakšić 2, Janković Ubović 1, Vučinić 1, Martinović 1, Mitrović. Savezni selektor: Stevanović

Strelci iz peteraca: Drašović, Vučinić, Jakšić, Rašović za Srbiju a Fondeli, Di Fulvio, Prešuti za Italiju.

Velika igra Srbije, poražen je svetski vicešampion Italija i u četvrtak će naš tim sa Grčkom u 10 igrati za ulazak u finale. Fantastičan uspeh ekipe koja se dugo tražila i ovde našla.

Stevanovićevi puleni su se isprsili pred Italijanima, nervirali ih sportskom drskošću, mučili kvalitetom koji je jednostavno eksplodirao. Sve je bilo kako treba. Jeste, odlučili su peterci ali je Srbija zaslužila pobedu tokom igre, mada je najčešće jurila minimalac Italijana.

Počelo je sjajno vođstvom od 2:o golovima vođe parade Nikole Jakšića i juče odličnog Lazića. Prenuli su se italijani i za 65 sekundi sa tri gola samo malo uveli meč u svij ritam. Pred odmor peterac napravljen od Kanele je realizovao borbeni Drašović.

Pamtiće Srbi drugu četvrtinu. Odbranom su udavili rivala a moglo je da bude više od 5:5 da je iskorišćena situacija sa dva igrača više. Neumoljivi Rašović je postigao dva gola a u finišu je propustio peterac pa se na odmor otišlo 5:5.

U trećem delu Italijani su majstorski koristili igrača više. Sva četiri gola su postigli iz takvih situaija.Vodili su četiri puta i Srbi su se četiri puta vraćali. Jakšić sa igračem više, Martinović kao grom, pa Rašović i Vučinić sa igračem više. Nisu dozvoljavali "setebelu" oko da otvori.

Sa 9:9 se ušlo u poslednjih osam minuta a neizvesna završnica je odgovarala Srbiji. Bili su kao zapeta puška, spremni da odgovore na svaki udar raspoloženog Di Fulvija. Sjajni italijanski igrač je pogodio dva puta sa igračem više a kontra je stizala od Rašovića i 48 sekundi pre kraja Ubovića na umetničku asistenciju Radulovića. Jakšić je potom osvojio loptu, Radulović pokušao iz velike daljine.

Odlučivali su peterci. Na neuspeh Radulovića u drugoj seriji Mitrović se revanširao odbranom Di Somi. Kada je u poslednjoj seriji Damonte šutirao a a doktor za peterce Mitrović je skrenuo pored gola, ostalo je samo da Rašović vrati odličnom Del Lungu za kiks tokom igre. Gol za pobedu, gol za polufinale.