UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
04.09.2017 09:11 Starost: 7 yrs

Kategorija: Ženski vaterpolo

SP juniorki, Srbija bolja od Slovačke

Srbija - Slovačka 11:8 (2:1,2:2,4:3,3:2)


Bazen SC. Sudije:Daskolopulo i Dreval. Isključenja: Srbija 12, Slovačka 5.

SRBIJA:Petrović, Švec 1, Avdić, Rudić 1, Milićević, Mandić 4, Luka 2, Novaković 2, Kaplarević, Damnjanović, Miladinović 1, Gašić, Travar.

SLOVAČKA:Štelikova, Kovačikova, Kuručova 1, Baranovcova 1, Junasova, Pazićka 1, Kaćkova 1, Kolarova 1, Stankovanska 1, Haloka ,Ruznjakova 2, Basarova, Bruzenakova.


Srpkinje su ostvarile glavni cilj u grupi. Pobedile su Slovačku 11:8 i izbegle razigravanje od 13. do 16. mesta. Sutra rasterećene igraju protiv Kanadjanki. Rival je favorit ali i naše devojke imaju šta da kažu.Srbija je brzo povela već u prvom napadu preko odlične Mandićke. Posle izjednačenja novu prednost j donela Luka. U drugoj četvrtini po dva gola na obe strane ali Slovakinje nisu uspevale da izjednače. Za Srbiju su pogodili ponovo Mandić i Luka.

Početkom treće sa dva uzastopna gola,Mandićke i Švecove naš tim je prvi put imao tri gola prednosti. Ipak uporne Slovakinje su smanjile na 5:6  pa posle gola Rudićke i na 6:7 da bi važan gol 45 sekundi pre odlaska na poslednji odmor postigla kapiten Miladinović. U završnih osam minuta razigrala se Nađa Novaković, postigla dva brza gola a priključila joj se četvrtim pogotkom Nada Mandić Bilo je 11:6 pet minuta pre kraja.Do kraja meča Slovakinje su uspele da ublaže poraz.

- Uspevale su u početku da nam prete,da stižu naše vođstvo na gol minusa. Bile smo sve motivisane, dale maksimum i posle odmora počele da pravimo razliku koje više nisu uspevale da ugroze. Sa Kanadom ćemo igrati rasterećeno,nemamo šta da izgubimo ali ako se ukaže šansa...- rekla je odlična Anđela Petrović.