UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
21.08.2017 21:22 Starost: 7 yrs

Kategorija: Ženski vaterpolo

EP juniorki, častan poraz od Italije

VSS Filip Bakic

Srbija - Italija 6:11  (1:3,0:4,2:1,3:3)

Bazen SPENS. Sudije: Cvart (Holandija) i Džuks (Velika Britanija). Igrač više: Srbija 11 (1), Italija 6 (4). Peterci: Srbija 1 (0)

Srbija: Petrović, Švec 1, Avdić , Milićević, Josifović 2, Mitić, Luka 1 , Novaković 1, Kaplarević , Ilić, Gašić 1, Sekulić , Travar. Selektor: Bajković.

Italija: Bančeli, Santapaola 2, Janereli, Amadeo, Đordovani, Ćergol 3, Tori, Koleta, Galjardi 1, Klementi 3, Rićioli 1, Perna 1, Inganamorte.

Apsolutnom favoritu Italiji, naša selekcija se suprostavila odlučno, hrabro i da je bilo malo koncentracije sa igračem više moglo je da bude još bolje.

Srpkinje su dobro počele i preko Švecove povele 1:0. Zatim je kvalitet Italijanki došao do izražaja. Tri puta su iskoristile igrača više i povele 3:1.Do poluvremena je Srbija imala četiri puta nerealizovanog igrača više, Italijanke su sa druge strane imale stopostotnu realizaciju (4-4) i na veliki odmor su otišle sa velikom prednošću 7:1.

Odlično je Srbija igrala u trećem delu. Istina drama sa igračem više je nastavljena, tek iz osmog pokušaja sa brojčanom prednošću upisala se kapiten Josifović a u narednom napadu je Luka smanjila na 7:3. Do kraja četvrtine pogodila je Santapaola za 8:3.

Početkom poslednjeg dela Gašićeva je bila precizna. To je bio treći gol Srbije iz igre, do tada samo jedan sa igračem više. Na isti način je pogodila i Novakovićeva i 5:8 četiri minuta pre kraja je bio odličan rezultat. Bilo je i 6:9 da bi Klementi sa dva gola donela konačnih plus pet Italiji a Luka na kraju nije iskoristila peterac.

Selektor Bajković je rekao:

- Malo su nas presekli u početku laganim golovima. Nije bilo tu naših grešaka. U drugom delu smo se podigli, pokazali dosta. Možemo još bolje .Ima kod svih ekipa dosta oscilacija, tako da treba sačekati. Najvažnije je da smo se digli posle lošeg početka. Uz to nismo primili gol iz kontre što je njihova karakteristika. Plivački smo bili dobri, disciplinovani, imamo neki sistem i idemo dalje. Doći će i ti golovi sa igračem više koji je bio večeras slab. Sledi nam Francuska. Na papiru smo favoriti ali moramo biti oprezni.