UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
04.08.2024 18:03 Starost: 7 days

Kategorija: Paris 2024

OLIMPIJSKE IGRE, Srbija spremno dočekuje Mađare

Foto Marcel ter Bals

Epilog izuzetno važne utakmice sa Francuskom se zna. Pitanje je da li je pod Stevanovićevim rukovodstvom Srbija odigrala ovakvu utakmicu. Taktički je bila perfektna, odbrana i Filipović vrlo, vrlo sigurni, napad miran, strpljiv efikasan. Svaki drugi šut je išao u mrežu. Konačnih 15:8 su odjeknuli na turniru kao pokazatelj koliko Jakšić i drugovi mogu.

Ostaje još duel sa starim rivalom Mađarskom. Meč je danas u 12 časova. Na Olimpijskkm igrama u Londonu 2012 bilo je 14:11 za Srbiju, u Riju je bilo nerešeno 13:13. Zanimljivo, oba susreta su odigrana u prvom kolu.

Posle Tokija, na najvećim takmičenjima Mađarska je na EP u Splitu 2022. Savladala ubedljivo Srbiju 16:7.  U Zagrebu na EP ove godine Mađarska je bila bolja na peterce a u Dohi na SP Srbija je slavila 11:10.

Mađarsku vodi izuzetan stručnjak Žolt Varga. Deneš Varga se oprašta od velike scene sa odličnim saigračima golmanom Vogelom, Manhercom,Anjalom, Zalankijem, Vigvarijem... Nisu blistali protiv Francuza i Japana a pored očekivanog poraza od Španije i oni su kao Srbi bili šokirani kiksom od Australije.

- Značila nam je pobeda proriv Francuske za prolaz ali sam siguran da smo morali i ranije da ga obezbedimo. Igra je bila daleko kvalitetnija nego na početku ali to još uvek nije nač nivo. Bolji smo nego ranije i možemo još bolje.Mađarska je vrhunska ekipa. I njih je iznenadila Australija, još nisu pokazali koliko mogu. Sigurno su reprezentacija iz samog svetskog vrha. Pokriveni su na svim mestima, sa odličnim levorukim igračima, sa mnogo uplivavanja na centarsku poziciju. Pripremićemo se adekvatno ali verujem da smo na pravom putu – rekao je Nikola Jakšić, kapiten reprezentacije.

Dušan Mandić igra odlično, šuterski je raspoložen sa 15 golova u samom je vrhu liste strelaca.

- Još nisu pokazali pun potencijal, mučili su se protiv Španije i Australije i sada se bore za treće mesto. Imaju najveći individualni kvalitet, ekipa bez slabog mesta, pokrivena na vrhunski način na svim pozicijama. Imaju mnogo rešenja u igri. Mi smo podigli formu i verujem da možemo da nastavimo u ritmu pokazanim u meču sa Francuskom. Verujem da možemo četvrtfinale da dočekamo u dobrom raspoloženju i potpuno je nebitno ko nam je protivnik.

Nikola Dedović je pokazao opravdanost Stevanovićevog poziva. Igra mirno, ulazi u protivničke odbrane i nekoliko puta je bio zaslužan za dobijanje peteraca.

- Zna se kakav su tim, vrhunski. Očekujem reakciju posle poraza od Australije. Mislim da treba da se fokusiramo samo na nas, našu igru. Moramo da forsiramo snažnu odbranu i odatle da imamo dobre napade. Korak po korak, tek ima da se igra.