UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
06.07.2017 09:33 Starost: 7 yrs

Kategorija: Ženski vaterpolo

Vladimir Bajković o programu dama

Vaterpolistkinje rade punom parom. Posle klupske sezone u kojoj je viđeno zanimljivo nadmetanje Crvene zvezde, Vračara i Vojvodine počele su reprezentativne pripreme sa bazama u Košutnjaku i Bečeju. Generaciju 1997. u septembru očekuje Svetsko prvenstvo u Volosu, dok će generacija 2000. igrati na Evropskom šampionatu u Novom Sadu od 20. do 27. avgusta.

Selektor Vladimir Bajković sa saradnicima od druge polovine juna drži dame u pogonu. Na početku razgovora kaže:

- Osetilo se da klubovi imaju različite uslove za rad. Najbolje ih ima Vojvodina i to se videlo, dosta su napredovale. Zvezda je bila u problemu, otišla je na Dorćol, nema mnogo prostora. Vračar je izgubio termine na svom bazenu i ne znam šta će biti sa tim klubom. Početak priprema su devojke dočekale sa slabijim rezultatima spremnosti nego prošle godine i to naravno nije dobro.

Ipak Bajković ne odustaje od pokušaja da se podigne nivo u odnosu na Evropu. Od Novog Sada i generacije 2000 očekuje:

- Verujem da možemo da se približimo vrhu, da smanjimo razliku u odnosu na TOP 6.Ekipu ćemo podići do tada, ipak je to više od mesec dana. Grupa je dobra, tu smo sa Italijom, Francuskom i Češkom. Možemo da budemo drugi, da posle toga idemo na Portugaliju ili Britaniju.Onda čekamo razigravanja. Istina ne znamo sve sastavem generacije se menjaju. Malo je igračica iz ove geeracije igralo ranije na većim takmičenjima.Samo je Španija u prednosti, centar Lejton je bila na Olimpijskim igrama.

Što se Volosa tiče, generacija 97 je zapravo skoro potpuno seniorska ekipa.

- Jaka je konkurencija, videćemo koliko ćemo uspeti d se pripremimo. U grupi su Italija, Kanada i Nemačka za koje postoje glasine da su otkazale. Hrvatska je recimo naknadno ušla u takmičenje iako nisu planirale. Ovo je takmičenje za sticanje iskustva, naše juniorke su sve u senioskom timu. Trebaju nam jake utakmice, da opterećenje bude veće.

Seniorke će na scenu tek iduće godine u susretima kvalifikacija za učešće na EP u Barseloni. U odnosu na ekipu sa EP 2016 velike su promene.

- Da, mlađi je sastav. Velika je pauza ali šta je tu je. Imamo tu nekih još otvorenih pitanja. Ne znam još planove golmana Vladane Jovetić koja je imala odličnu sezonu u Italiji. Lara Luka je imala povredu i nije puno igrala u Mađarskoj. Razmišljam o Ivani Ćorović koja bi mogla mnogo da pomogne. Videćemo. Novina je recimo da imao našu devojku koja studira u Americi Jovanu Sekulić generacija 2002 koja igra centra. Radi sa nama. Takođe razgovaramo sa Vavićkom koja je iskusnija. Ima 23 godine i igra sve. Načelno smo se dogovorili ali uvek postoji nešto što koči Dolazi 10.avgusta. Inače je registrovana za Vojvodinu.

Program u narednom periodu je jasan. U Bečeju će od 19. do 23. generacija 2000 sparingovati sa Rumunkma, od 24. do 26. će tu biti i juniorke, od 27.jula do kraja meseca u gostima će biti Nemice.

- Uspeli smo da nadjemo medju učesnicima dva jaka turnira. Pitija kup u Atini za 2000. gde su jake selekcije Grčke, Italije, Rusije, Australije i Holandije je od 4. do 7. avgusta Od 1o. avgusta je turnir u rumunskom gradu Alba Julija gde su još Nemice, Rumunke i Turkinje.