UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
22.08.2017 21:29 Starost: 7 yrs

Kategorija: Ženski vaterpolo

EP juniorki, ubdeljiva pobeda protiv Francuske

Srbija – Francuska 19:1  (4:0, 7:0, 5:0,3.1)

Bazen SPENS. Sudije: Kunikova (Slovačka), Fogel (Izrael), Igrač više: Srbija, Francuska. Peterci: Srbija 2 (2).

SRBIJA: Petrović, Švec 1, Avdić 1, Milićević 2, Josifović 3, Mitić 1, Luka 5, Novaković 3, Kaplarević, Ilić 1, Gašić 1, Sekulić 1, Travar. 

FRANCUSKA: Kalifa, Gablin, Saborait, Sabin, Hada, Gras, Mersije, Puš, Gerulf, Mišu, Hamša, Radosavljević, Bulubači.

Srpske juniorke su pobedile Francusku i kao drugoplasirani tim iz grupe sutra u 20.15 će igrati u osmini finala sa Bugarskom. I u ovom meču je naš tim favorit.

Protiv Francuske je počelo opet sa problemima kod igrača više. Tri propuštene prilike a zatim, u drugoj polovini četvrtine serija od četiri gola iz igre. 

U drugih osam minuta potpuna dominacija  Luka je prednjačila efikasnošću. Na drugoj strani mreža Petrovićke je mirovala.Kapiten Nina Josifović se upisala u trećem delu dva puta , ispratila ju je još jedna Banjanka Andrea Gašić, uz dodatak Novakovićke pa Hristine Ilić . 

U završnoj četvrtini na golu je bila Nikolina Travar. Konačno 2,18 minuta pre kraja zatresla se srpska mreža. Tačku je petim golom na utakmici stavila Lara Luka.

Selektor Vlada Bajković je utakmicu arhivirao čime se završila:

- Prvi cilj smo ispunili, drugo mesto u grupi uz dobar otpor Italiji. Na redu je Bugarska i plasman u četvrtfinale je realan.  Biti među osam najboljih je dobar rezultat ali idemo dalje. Igramo kod kuće, videćemo ko će da bude rival. U svakom slučaju daćemo do kraja sve što možemo.