UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
12.08.2024 06:16 Starost: 4 hrs

Kategorija: Paris 2024

OLIMPIJSKE IGRE, Mandić najbolji igrač turnira

Foto Marcel ter Bals

Dušan Mandić je u anketi medija dobio priznanje za najboljeg igrača olimpijskog turnira. Na Olimpijskim igrama se ne objavljuju pojedinačna priznanja, MVP zvanje je stav medija i novinara koji prate vaterpolo.

Mandić je i najbolji strelac sa 26 golova.

 

- Mislim da samo nas 13 plus treneri i najbliži su verovali da možemo ovo, samo mi znamo šta smo prošli. Od smene generacija i tri godine bez medalje, neverovatno je. Kad si iskren i predan, samo tako može da se osvoji ovaj cilj. Treće zlato i četvrta olimpijska medalja, nisam ni sanjao, šta reći, neverovatno… Doživeli smo takva nevremena, pomeli su nas Australija, Mađarska i Španija, ali smo verovali i osvojili zlato. Odbrana je bila neverovatna – rekao je Dušan Mandić.

Dodao je:

– Neverovatan put, vidite i sami. Svaka medalja ima nešto svoje i posebna je, posebno mesto u srcu. Presrećan sam. Dokazao sam ranije šta sam i ponovio, zatvorena je priča. Dokazivaću se radi sebe, drugi me ne dotiču, najbitnije je šta moji misle o meni. Posebno se motivišem i spremam u olimpijskoj godini, osvojio sam LŠ i bio MVP, pa sad olimpijsko zlato. Nisam ni zamišljao .

U idealnoj postavi su i golman Adrian Vajnberg (SAD), igrači u polju Hanes Daub (SAD), Loren Fatović (Hrvatska), Alvaro Granados (Španija), Jusuke Inaba (Japan), Dušan Mandić (Srbija), Kristian Manherc (Mađarska).