UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
01.06.2018 12:56 Starost: 6 yrs

Kategorija: Ženski vaterpolo

Sutra Srbija protiv Francuske na Tašu

Prvi put posle utakmice sa Portugalijom na EP u Beogradu, u januaru 2016, ženska vaterpolo reprezentacija Srbije će se u subotu predstaviti ljubiteljima vaterpola u glavnom gradu. Rival, u 17 časova na Tašmajdanu, biće reprezentacija Francuske. Reč je o prijateljskom susretu, dogovorenom u okviru saradnje dva ministarstva sporta kao i srpskog i francuskog saveza.

Termin je neposredno pred završnicu domaće sezone. narednog vikenda za titulu će se u dve utakmice boriti Crvena zvezda i Palilula a za treće mesto Vojvodina i Senta Jordo

- Drago mi je što možemo baš sa Francuskom da odigramo utakmicu na Tašmajdanu. Protivnik je godinama među osam najboljih timova Evrope a naš cilj je da na šampionatu "starog kontinenta"  u Barseloni, u drugoj polovini jula, budemo u tom društvu. Naša ekipa je podmladjena, pravi rad u proširenom sastavu će početi posle plej ofa. Ovaj tim je izneo kvalifikacije i sigurno je da želimo da u Španiju odemo u najjačem mogućem sastavu - kaže trener Dejan Jovović, koji će u odsustvu selektora Vlade Bajkovića, predvoditi ekipu.

Poznato je u ovoj sezoni aktuelni selektor ima velike obaveze u Saudijskoj Arabiji i da uz dozvolu ranijeg rukovodstva može tamo da završi sezonu, kako bi uspeo da naplati velika potraživanja.Jovović je vodio pripreme i utakmice sa Ukrajinom u kvalifikacijama za EP, u dogovoru sa Bajkovićem.

Kapiten reprezentacije Ana Prica kaže:

- Znamo da je ostalo jako malo vremena do početka evropskog prvenstva. Ukazala nam se ova prilika za odmeravanje snaga sa Francuskom koju treba da iskoristimo, da vidimo na čemu smo i na kojim stvarima treba raditi. Suvišno je pričati da ćemo dati sve od sebe i nadam se dobroj atmosferi i punim tribinama.

Ekipa će u subotu pre podne imati jedini trening. Pozvano je 16 igračica, medju kojima je i Jelena Vuković. Još uvek je na terapijama zbog povrede ramena i sigurno neće biti u sastavu. Preostalih 15 su: Vladana Jovetić, Nada Mandić, Ana Prica, Anja Švec, Lolita Avdić (Vojvodina), Anđela Petrović, Kristina Miladinović, Mila Glušćčević, Ana Milićević (Palilula), Teodora Rudić,Nina Josifović, Isidora Damnjanović, Janja Kaplarević, Nadja Novaković (Crvena zvezda) i Lara Luka (Dunajvaroš) .

Attachments area