UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
26.08.2017 15:12 Starost: 7 yrs

Kategorija: Ženski vaterpolo

EP juniorki, Srpkinje za sedmo mesto

Srbija - Velika Britanija 8:10 (0:1,2:3,2:1,2:1-2:4)

SPENS. Gledalaca 300. Sudije: Marja (Mađarska), Kunikova (Slovačka). Igrač više: Srbija 7 (1), Belika Britanija 5 (1): Peterci: Srbija 1 (1), Velika Britanija 2 (1)

SRBIJA: Petrović, Švec, Avdić, Milićević 1, Josifović 1, Mitić, Luka 2, Novaković 2, Kaplarević, Ilić, Gašić 1, Sekulić 1, Travar.

VELIKA BRITANIJA: Džekson, Klaperton 2, Pajper 1, Tarner 1, Vitaker 1, Ešton 1, Kutler 3, Poter, Istvud, Grenslejd, Dandi, Vordlej 1, O Donel

Ništa od meča za peto mesto ali naše devojke su bile baš blizu.

Na isteku 13 minuta Srpkinje su od Britanki gubile 4:0. Ogroman minus. Tek tada, raseterećene i spremne da igraju na sve ili ništa, devojke su pokazale kvalitet. Do velikog odmora Luka iz peterca i Nadja Novaković iz igre su smanjili na 4:2. U trećoj četvrtini Srbija je dominirala. Odlična odbrana sa Petrovićkom na čelu. Sekulićeva je smanjila na 4:3 a posle gola Britanki Luka je 29 sekundi pre kraja četvrtine najavila dramu. Samo gol prednosti za Britaniju. U prvom napadu poslednjeg dela kapiten Nina Josifović je donela oduševljenje na tribinama, prvi put je bilo izjednačenje. Slavlje se nije ni stišalo kada su Britanke promašile peterac a Ana Milićević pogodila za prvo, na žalost i jedino vodjstvo 6:5 na 5.30 do kraja. Umor je stigao naše vaterpolistkinje. Nije bilo igrača više do kraja 1,25 do kraja Katlerova je izborila peterce

A to je rulet. Petrovićka je odbranila prvi udarac ali, na žalost, šutevi Milićevićke i Sekulićke nisu završile gde treba i Britanke su počele sa slavljem.

Srpkinjama svaka čast pre svega na karakteru, snazi da ne digunu ruke kod 0:4 već da se hrabro bore do kraja, da ih 85 sekundi deli od pobede i da u rulet partiji sa peterca časno padnu.

Sutra će igrati za sedmo mesto sa poraženim iz duela Rusija - Italija.

- Poraz boli ali je šteko očekivati da u ovakvom meču izjednačenih rad o 45 dana bude bolji od nekoga ko trenira cele godine. Fali nam sistem ovo je ipak improvizacija. Šteta ali idemo dalje - rekao je selektor Bajković.