UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
23.08.2017 20:50 Starost: 7 yrs

Kategorija: Ženski vaterpolo

EP juniorki, Srbija medju osam najboljih timova Evrope

VSS Filip Bakić

Srbija – Bugarska 22:5 (3:2, 6:2,6:1,7:0)

Bazen SPENS: Gledalaca 200. Sudije: Vojevodin (Rusija), Manea (Rumunija). Igrač više: Srbija 11 (7), Bugarska 10 (3).

SRBIJA: Petrović, Švec, Avdić 3, Milićević 2, Josifović 2, Mitić, Luka 4, Novaković 3, Kaplarević 4, Ilić 3, Gašić, Sekulić 1, Travar

BUGARSKA: Eftimova, Stefanova 2, M.Hristova 2, H.Hristova, Sirihiška, Džunova, Komirdžieva, Rumenova, T.Dimitrova 1, R.Dimitrvova, Minčeva 1, Valčeva, H.Hristova.

Srpske juniorke će pokušati sutra od 19.30 da naprave iznenađenje i da protiv odlične Holandije pokušaju da se plasiraju u polufinale. Protivnik je među najboljim ekipama i treba susret u svakom slučaju iskoristiti kao pripremu za preostala dva ,čini se daleko važnija. Protiv Bugarske je bilo prema očekivanju, posle ravnopravne prve četvrtine, usledila je daleko bolja druga u kojoj su dominirale centri Kaplarević i Sekulić uz precizne Josifovićku i Novakovićku

Srbija je prvih osam minuta završila minimalnom prednošću. Bilo je nervoze, propuštenih zicera. U startu 2:0 preko Luke i Novakovićeve ali su se Bugarke vraćale. Posle 3:1 (Kaplarević), punih pet minuta se nije tresla protivnička mreža. Rival je iskoristio igrača više, smanjio na 3:2 i tako je ostalo do prvog odmora. Dva gola odlične Kaplarevićke donela su mir u ekipu.Posle sjajne odbrane Petrovićke upisala se i kapiten Nina Josifović. Sa 6:2 sredinom druge četvrtine lakše se disalo, praktično tok utakmice je dobijao srpske tonove. Milićević je pogodila za 7:2. U finišu je Bugarska postigla treći gol sa igračem više.Na odlično dodavanje Sekulićke, Josifovićka je bila egzekutor za 8:3. Do velikog odmora sa igračem više je smanjila Hristova a potom je posle izborenog isključenja ponovo Sekulićke Novakovićka bila precizna.

Potpuno kontrolišući igru Srbija je konstantno lepim akcijama povećavala prednost(12:4,15:5). Petrovićka je bila odlična na golu,napad efikasan ukrašenim lepim golovima Avdićke, Novakovićke, Ilićke i ponovo efikasne Luke.Ista dominatna priča u poslednjih osam minuta. Ubedljiv trijumf Srbije, treći na prvenstvu i zaslužen plasman među osam najboljih timova Evrope.

Selektor Bajković je po završetku istakao:

- Malo slabije prvoj četvrtine, posle je kvalitet došao do izražaja. Sada imamo novi cilj da meću osam najboljih izborimo što bolju poziciju. Holanđanke su veliki favoriti ali mi hoćemo da u svakoj utakmici do kraja damo maksimum, svesni da smo uradile ono što smo želeli u ovom stadijumu takmičenja.

Kapiten Nina Josifović je prokomentarisala:

- Nije bilo teško. Opušteno smo ušle i igra je morala da bude bolja. Jedva čekamo Holandiju i verujem u ovu ekipu. Bitan je ulaz u igru. Ako bude sve kako treba sve je moguće.

Andjela Petrović je istakla:

- Loš početak, ali smo naučile da se vratimo u pravom trenutku. Odbrana se popravila. u napadu smo bile kako je vreme proalzilo sve bolje. Protiv Holandije nemamo šta da izgubimo.

Nađa Novaković:

- Trebalo je mnogo bolje. Ispalo je da se čuvamo za Holandiju. Odlična su ekipa, idu na medalju, ali verujem da možemo da im pružimo jak otpor i ako nam se ukaže šansa možda ih iznenadimo.