UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
19.08.2017 13:50 Starost: 7 yrs

Kategorija: Ženski vaterpolo

Sutra počinje EP za juniorke (2000) u Novom Sadu

Utakmicom protiv Češke u nedelju u 20.30 srpske juniorke će početi svoju priču na EP u Novom Sadu za generaciju 2000. Veliki ispit, kruna dvomesečenog napornog rada,sa proverama u Grčkoj i Rumuniji, igranje pred domaćom publikom.

Pored Češke u grupi su Italija (drugi protivnik u ponedeljak u 20.15) i Francuska (utorak 20.15).

-Prvi i osnovni cilj je da ne budemo poslednji u grupi. Mislim da to možemo da uradimo. Drugi cilj, verujem da je realan jeste plasman na drugo mesto u prvom delu šampionata - kaže selektor Vladimir Bajković.

To znači da bi Srbija trebalo da bude bolja od Češke i Francuske.

- To nije nemoguće. Čehinje su fizički jake ali možemo sa nima pre svega tehnički da se nosimo. Sa Francuskinjama možemo da igramo. Na papiru je Italija najjači rival ali imamo nekoliko igračica koje mogu da se nose sa njima. Medjutim njihova klupa je duža. Opet, igramo kod kuće i ta podrška sa tribina treba da bude vetar u ledja a ne pritisak.

Ukoliko bude sve kako treba Srbija bi mogla i u četvrtfinale gde bi na megdani bile Holandjanke ili Grkinje.

- O tome ne treba sada razmišljati. Ima vremena. Za svaku utakmicu važi maksimalan prilaz, velika borbenost i ako se ukaže šansa znati je iskoristiti je.

Srbiju će predstavjati: Anđela Petrović, Nikolina Travar, Andrea Gašić, Nina Josifović, Lara Luka, Nađa Novaković, Lolita Avdić, Anja Švec, Ana Milićević, Hristina Ilić, Jovana Sekulić, Janja Kaplarević i Minja Mitić.

U stručnom štabu pored Bajkovića su treneri Dejan Jovović i Nikola Vujadinović, tim menadžer Tomica Stojanović, dr Dragan Mitrović i fizioterapeut Aleksandra Bjedov.
U "A" grupi su protivnici: Italija, Francuska i Češka.

Sastavi ostalih grupa, "B": Španija, Slovačka, Izrael, Turska, "C": Rusija, Mađarska, Bugarska, Portugalija, "D": Grčka, Holandija, Velika Britanija i Rumunija.

- - Sve utakmice igraće se na zatvorenom bazenu SPENS-a. Za osam dana takmičenja biće odigrano 48 mečeva, a ulaz će na sve utakmice biti besplatan - počinje priču direktor šampionata Darko Udovičić, koji iza sebe ima uspešne organizacije EP za seniore i nedavno završenog SP za juniore.

O završnim pripremama pred start prvenstva Starog kontinenta Udovičić kaže:

- Za sada sve protiče u najboljem redu. Uz veliku pomoć i podršku grada Novog Sada, Pokrajinskog sekerteraijata za sport i omladinu i Ministarstvu omladine i sporta sve je spremno za početak takmičenja i zaista im dugujemo veliku zahvalnost, jer domaćinstva ovako velikih takmičenja značajno doprinose popularizaciji vaterpola. Ono što mogu da potrvdim je da će ceo tim Vaterpolo saveza Srbije koji je uključen u organizaciju ovog šampionata dati svoj maksimum da sve protekne na najvišem mogućem nivou i da će svi gosti iz inostranstva uživati u našem gostoprimstvu.

Zvaničnici LEN-a već su pristigli u Novi Sad, dok je za subotu predviđen dolazak i svih ekipa učesnica:

- Prva tri dana na programu ćemo imati po osam utakmica, a zatim slede eliminicioni mečevi i borba za plasman. Svi se nadamo da će naše devojke uz podršku publike uspeti da se plasiraju u četvrtfinale. Ovaj šampionat Evrope, kao i SP u Volosu koje se igra od 3. do 10. septembra trebalo bi da bude pravi zamajac i odlična prilika za uigravanje za start kvalifikacija za seniorsko EP za žene kome će Barselona naredne godine biti domaćin. Plasman na taj kontinentalni šampionat bio bi veliki uspeh - rekao je Udovičić i na kraju poručio: - Svečano otvaranje Evropskog prvenstva zakazano je za nedelju u 20 sati i 10 minuta, a potom sledi duel naše reprezentacije i Češke. Pozivam publiku da u što većem broju dođe u SPENS i našim vaterpolskinjama pruži preko potrebnu podršku - zaključio je Udovičić.