UNIQA
Asseco SEE
DTD Ribarstvo

Nike
Myrtha Pools
Keel
Malmsten
Puls kardiolo�ki centar
Master Physical


RTS

Julius Meinl

Doncafe
09.08.2024 15:58 Starost: 2 days

Kategorija: Paris 2024

OLIMPIJSKE IGRE, MEDALJA ZA SRBIJU

Foto VSS Marcel ter Bals

Srbija – SAD 10:6 (2:2, 4:2, 2:2, 2:0)

Sudije: Kolombo (Italija), Stavridis (Grćka).Igrač više: Srbija 7 (6), SAD 16 (4). Dva igrača više:Srbija 1 (1), SAD 1 (1).

SRBIJA: Filipović, Mandić, S.Rašović, Ranđelović 1, Ćuk, Dedović 4, Drašović, N.Jakšić 3, Vico 1, Ubović, P.Jakšić 1, V.Rašović, Mišović. Selektor: Stevanović.

SAD: Vajnberg, Vavić 2, Obert, Daub, Kupido 1, Halok 1, Vudhed, Boven 1, V.Dod, R.Dod 1, Irving, Holand. Selektor: Udovičić

 Ko drugi nego vaterpolisti. Odličje je tu, oni u koje je malo ko verovao igraće u nedelju finale, igraće za treće uzastopno srpsko zlato na Olimpijskim igrama. Pred Stevanovićem i društvom kapa dole. Od Sidneja se redjaju medalje, od osamostaljenja peta po redu. Ali pobedili su sve pre svega sebe, pokazali su da imaju srec, znanje, klasu, onu stvar kad treba. Vraćen je dug za Peking a budimo malo i drski vraćeno je i za onu košarkašku nepravdu.

Fenomenalni Dedović, Jakšić, ma svi, briljantni Filipović 63 posto odbrana, šut 29-10. Amerika 26-6, Vajnberg 25-15. Igrač više ne zaslužuje komentar, pogledajte brojke. Briljantan igrač manje, iskorišćen je prostor oslobodjen striktnim pokrivanjem Mandića. Priča ua nezaborav.

Obostrani respekt je bio prisutan na obe strane. Odbrane su delovale moćno i Vajnberg i Filipović na golu. Amerika je dva puta bila u vođstvu. Prvi put je pogodio Vavić posle 90 sekudni sa igračem više. Posle igrača više, kojeg je izborio Vico, kapiten Jakšić je izjanačio. Ponovo je rival imao prednost kada je Dod iskoristio dvojicu igrača više u bazenu. Imali Udovičićevi igrači još jednom igrača više ali je Filipović presekao dodavanje a u narednom napadu je Ranđelović iz daljine pogodio za 2:2.

Osam isključenja je obeležilo drugih osam minuta. Tri puta uzastopno su Amerikanci imali brojčanu prednost ali se Srbija odbanila. Kada su se sudije setile našeg napada počela je realizacija . U dva napada sa igračem više braća Jakšić su doneli prednost od dva gola. Upisao se iz daljine Kupido. Trećeg igrača više u ovom delu je u gol pretvorio Dedović a za potvrdu je trebala VAR konsultacija. Još dva izbačaja u ovom delu su imali srpski igrači. Prvog je u gol pretvorio Halok a kod drugog su se Amerikanci zaigrali. Izmedju toga Dedović je iz daljine povisio na 6:4.

U trećem delu je Srbija pretrpela pravi teror sa igračem manje.  Još pet puta su američki igrači imali prednost, srećom samo su dva puta bili precizni. Počelo je golom Dedovića za 7:4 sa jedinim igračem više u četvrtini a posle pogotka Vavića, Vico je na asistenciju sjajno čuvanog Mandića pored trojice igrača smestio loptu u mrežu. Boven je na polovini četvrtine vratio igru na plus dva za Srbiju a do kraja četvrtine Srbija se još dva puta odbranila kada su Halok i drugovi imali prednost u broju  igrača. Sa 8:6 je Srbija ušla u završnih osam minuta.

Izgubii su Ameikanci živce. Napad im je stao, igrač više noćna mor. Dedović je partiju života sa igračem više povosio na 9:6. Filipović i odbrana su branili sve. Kada je dobijen još jedan igrač više Ćuk je pronašao Nikolu Jakšića a kapiten, kao na treningu, je loptu bacio van domašaja Vajbergovih ruku 10:6. Udovičić je 129 sekundi pre kraja tražio tajm aut. Ništa nije vredelo. Srbija ima medalju a u nedelju ćemo znati koji sjaj.

Ušli su u legende, bravo najbolji !